Despre mine in cateva cuvinte

Se spune că nu e bine să vorbeşti despre tine, că ar fi suspect. Cu toate acestea am să risc să spun în câteva cuvinte, ceea ce cred eu despre mine, mai înainte de a spune alţii ceea ce cred ei despre mine. Până la urmă, noi ştim cel mai bine cine suntem, pentru că în intimitatea noastră suntem cei care ne suportăm cu bune şi rele!

Aşadar, sunt un om imperfect, conştient de sine şi de ceea ce face, de ceva vreme. În acest timp petrecut cu lumea, cu mine şi cu familia, am realizat ce limite am şi până unde pot merge: pot greşi regretabil faţă de semeni, fie pentru că sunt foarte sincer, fie pentru că încă nu am învăţat cu adevărat să înţeleg cum să mă adaptez la unele realităţi din viaţă: minciuna, ipocrizia, falsitatea, laşitatea, de ce nu prostia, linguşeala, lipsa de implicare... Nu îmi plac acestea, ca atare nu le suport!
...
Dincole de acestea, mi-am dat seama că sunt pasionat de analiză, dar nu oricare, ci de analiza care te face să te descoperi pe tine ca om, care te face să descoperi evenimentele lumii şi lumea în sine!

Caut şi uneori vin lucrurile spre mine, iar eu nu trebuie să fac altceva decât să observ: omul, societatea, diferitele domenii, spiritualul, natura...

Observ toate acestea şi le aşez în cuvinte, pentru a le da un sens, dacă nu lumii, măcar mie! Îmi place să scriu când am timp, îmi place să gândesc idei şi în măsură în care pot, să le traduc în fapte!
...
De ceva vreme, datorită unor oameni frumoşi, am luat contact şi cu un domeniu interesant şi provocator: marketingul! Din momentul primului pas în acest domeniu, am descoperit un alt domeniu frumos şi interesant: grafica. Ca atare m-am apucat de învăţat şi de pus în practică, pentru mine, pentru colaboratori!
...
Sunt un familist convins, conştient de faptul că pentru a deveni mai bun în cadrul acestei importante instituţii, dacă nu cea mai importantă, trebuie în fiecare zi să faci un sacrificiu. Uneori poţi face unul, alteori mai multe, alteori deloc! Important este să înveţi să devii mai bun, să înveţi să înţelegi, să ierţi şi să mergi mai departe!

Sunt un om care atât cât îi este dat, gândeşte! Sunt un om care din punctul lui de vedere are mai multe răspunsuri în mai multe domenii! Poate încărcate de subiectivism, dar are puncte de vedere care le expune liber, conştient de ceea ce afirmă! 

Sunt un om care crede în valoarea principiilor sănătoase, care crede într-un Arhitect care a creat acest Univers! 

Sunt un om care pune preţ pe loialitate, pe relaţie, până în momentul când trădarea sub toate formele ei apare în tabloul unei relaţii! 

Sunt un om care crede că până la sfârşitul vieţii are de învăţat, de la el, de la semeni, de la natură!

Până la urmă sunt eu, un om oarecarea care vede într-un fel lumea şi căruia nu îi este ruşine cum o percepe!

Ioan Vasilescu

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai obișnuite tehnici de manipulare folosite de specialiști sau nu, ieri și azi

Testul de personalitate JUNG. Află cele 16 tipologii de personalitate.

Relația dintre știință și religie

Poveste. Și asta va trece!

Viaţa, un adevărat laborator de situaţii în care te adaptezi