Îmi asum și spun DA la referendumul pentru FAMILIA NATURALĂ! Fără ură împotriva semenilor mei din LGBTQ!Nu am vrut până azi să-mi exprim părerea cu privire la acest referendum pentru familie, în primul rând pentru că, cunosc din experiență că atunci când există multă tensiune în societate care desparte în simțire și în gândire, mai nimeni nu ascultă.

Însă mă văd nevoit să fac acest lucru când am sesizat un program de propagandă bine pus la punct de cei care fac advertising îndreptat împotriva unui model de familie, pe care eu nu l-aș numi tradițional (e mult prea forțat), ci mai degrabă NATURAL.

Și de ce nu, îndreptat împotriva tuturor celor ce cred că familia NATURALĂ este familia formată dintre un bărbat și o femeie (în sensul cel mai larg statistic local, global), capabili în ultimă instanță (dacă fatalitatea sau orice altă forță o cere conjuctrural) să fie cei și doar singurii care pot da viață, fără a apela la artificial și în acest fel cei pe care ne bazăm pentru a duce această specie mai departe în timp. Se cere aici un minim exercițiu de imaginație. 

Bineînțeles, astăzi familia înseamnă mult mai mult, nu doar acest model universal valabil cel puțin statistic. Familia înseamnă și o mamă cu un copil, și un tată cu un copil, și un bunic/bunică cu un nepot, și un soț și o soție fără copii etc. 

Doar că cel puțin pentru mine, vă spun și-mi asum ce zic fără regret. Am semnat pentru această inițiativă încă de la apariția ei, pentru că am acest drept de a nu fi în acord cu ceilalți care nu împărtășesc același deziderat. La fel cum ceilalți au același drept fără a fi împiedicați. Este un demers democratic care de această dată a venit de jos în sus, adică de la populația care crede în această instituție NATURALĂ, nu de sus în jos, ca atunci când referendumul pentru 300 de parlamentari a venit forțat de sus în jos.

Cei care mă cunosc, știu foarte bine că am criticat derapajele politice si religioase fie prin scris, fie prin ieșirea la proteste, în limita a ceea ce am putut eu face. Nu pot fi suspectat că apăr o anumită ideologie, ci încerc să fiu fidel unui crez pe care-l trăiesc. Astăzi nu mai este despre religie, politică, ci despre noi, despre cei care se simt atacați pe nedrept, doar pentru că nu cred în crezul semenilor noștri propagat cu atâta forță în social media și nu numai...

Este prea multă ură în jurul nostru și iubirea pe care toți o scoatem în față atunci când trebuie trâmbițată, la fel cum uzăm de conceptul de democrație, nu știu cât mai sunt înțelese de noi, atât timp cât pentru o cauză în care cred ceilalți, noi care suntem așezați de cealaltă parte a taberei aruncăm cu pietre (să se înțeleagă de la ura verbală, până la cea fizică...). Suntem atât de divizați încât nu ne dăm seama cât de ușor suntem de manipulați.

Cel mai ușor mod de a înțelege acest lucru este clipul celor de la Papaya Advertising. Vă rog luați o mică pauză și gândiți nițel la rece. Chiar așa suntem noi cei ce credem în familia naturală? Mulți dintre voi sunteți mamă și tată, aveți copii. Pe unii v-am cunoscut și vă cunosc. M-ați cunoscut ca fiind atît de obedient unor lucruri care nu-mi plac, ori m-ați cunoscut ca fiind un radical fanatic, fascist așa cum încearcă acest clip să sugereze că suntem? Familiile din care ați ieșit așa au fost, așa sunt?

Citez din acest clip: Printr-o mobilizare exemplară, părinții voștri au reușit să se întoarcă la valorile tradiționale.

Oare această mobilizare exemplară (care nu a început acum, ci în urmă cu trei ani) este antidemocratică? Democrația nu presupune și această paradigmă a adunării pentru a vota un crez? Sau democrația există doar atunci când ne convine și nu există atunci când ceva ne incomodează?

În plus, prin faptul că ne-am întors la valorile tradiționale, ce vor să sugereze acești creatori de campanii? Că aceste valori deodată au ajuns fără importanță, un handicap pentru noi ca popor cu o anumită identitate? Nu credeți că printre aceste valori regăsim și marile curente de gândire și simțire românească bine ancorate în cultură, știință, arhitectură, spiritualitate, literatură, în  locurile pe care le vizităm cu atât drag?

Aici nu doar familia NATURALĂ este vizată, ci și and-ul acelei familii care crede în modelul științific, bilogic și natural, cel care nu are legătură cu corupția și fățărnicia politicienilor, fețelor bisericești ori cu modelul familiei „tradiționale” abuzatoare care tot este scoasă în față ca model de familie nociv etc.

În plus, acum cei care strigă atât de tare că acest clip e bine realizat, de ce nu conștientizează că niște copii sunt folosiți într-un clip destul de macabru? Drepturile lor nu contează? Nu se vede cum au fost folosiți?

Oameni buni, eu personal nu am înțeles toată această mișcare ca pe o mișcare împotriva celor din comunitatea LGBTQ. Da, este greșită comunicarea, parteneriatul dintre mai multe instituții, efectele produse... 

Nu cunosc până azi să am prieteni care fac parte din această comunitate și dacă aș afla, m-aș comporta la fel de natural cu ei, pentru că eu chiar cred în principiul de a nu-i judeca pe oameni după aceste considerente. Faptele noastre ne definesc, nu diferențele date de politică, sex, religie, rasă etc. Nu cred în cei care aruncă cu pietre... Nu este modelul urmat de mine, iar cei ce o fac, uită de alt model lăsat de Cel pe care ei doar zic că le sunt ucenici. Fățărnicia este cu atât mai mult prezentă azi!

Aici este vorba doar de ascultare! Adevărul are mai multe fețe, și nu trebuie judecat doar în alb și negru! Așa cum ei vor să fie ascultați și eu îmi doresc să fiu ascultat. Pentru mine modelul lor nu este modelul meu. Nu-l pot accepta ca fiind natural. Asta nu înseamnă că nu putem face proiecte comune, frumoase pentru comunitatea în care locuim. Cu siguranță putem.  Însă vom fi despărțiți în simț și crez atunci când ei vor încerca să mă convingă să văd acest lucru ca pe unul natural, la fel cum vom fi despărțiti atunci când conjuctura va încerca să bage cu forța acest tip de educație copiilor mei. Nu acum va veni acest moment, dar va veni! 

Copiii mei vor fi educați în spiritul acceptării și colaborării cu toți cei ce sunt diferiți, dar nu-i voi educa în spiritul rușinii/negării de natural sau a  negării a ceea ce poate fi conservat pentru viitor. Nu-i pot educa să creadă că în loc de Ștefan poate deveni Ștefania… sau că e normal să își ceară drepturile cu ața în fund (nu generalizez)! Pot fi alte căi pentru a cere ceva, mai ales în limitele normalului.

Cu toate acestea, țin apăsat să precizez că drepturile fundamentale LGBTQ trebuie respectate. Ca și noi, au drepturi fundamentale peste care nu putem trece. Mai mult, ca să răspund unui comentariu primit, într'adevăr homosexualitate nu se ia. Da, dacă formeză un cuplu și acest cuplu trebuie protejat în fața legii (dreptul la sănătate, moștenire etc.) ce este rău în acest lucru? E normal să aibă aceste drepturi și este uman! 


Repet însă, nu știu până azi să am prieteni/cunoștințe din această comunitate și dacă aș avea nu ar fi vreo problemă, atât timp cât în limita normală vom ști să ne respectăm opțiunile de viață. Iar una din aceste opțiuni ține de felul în care văd eu noțiunea de familie, care în mod absolut NATURAL (general statistic și biologic), este singura instituție care tot în mod NATURAL poate da naștere copiilor. Modelul naturii nu s-a schimbat încă! 

Semenii noștri din comunitatea LGBTQ trebuie respectați, apreciați pentru calitățile lor, promovați ca și noi etc. Să nu fim ipocriți. În toate domeniile lumi sunt oameni din această comunitate pe care îi admirăm într-un fel sau altul. Unii au ajutat la scurtarea războiului, alții ne încântă cu muzica lor, alții au influiențat gândirea omului. La modul cel mai sincer, trebuie să le purtăm respectul. 


Doar că nu trebuie să ajungem acolo încât să ne războim pentru lucruri care nu sunt compatibile. Credințele noastre nu sunt împărtățite de ambele părți. Înțelegând această realitate, înțelegem cum să mergem mai departe.

...
Mai este un aspect pe care aș vrea să-l semnalez, ca atunci când cu evenimentele de la Charlie Hebdo. Majoritatea lumii era îngrijorată de ce se întâmpla atunci cu acea redacție, dar neglija exact în același timp evenimentele ce se petreceau în alte zone ale pământului, unde gruparea teroristă Boko Haram în Nigeria, a ucis peste 2.000 de oameni pentru că aveau alte crezuri decât cele promovate de teroriștii grupării. Evenimentul de atunci a trecut pe lângă urechile militanților pentru drepturile omului, pe lângă urechile liderilor lumii...

La fel se întâmplă și azi. În tări democratice, precum SUA, Canada etc., părinți, profesori, pastori, preoți, angajați sunt dați afară din posturi sau sunt băgați în închisori pentru că nu vor să promoveze ideologia LGBTQ. Vă întreb: este corect ce se întâmplă? Acesta este un bine? De ce nu vă revoltați și pentru aceștia? Sau dreptul lor este mai puțin important ca drept?

Acum, nu pot decât să aștept... Să aștept să fiu făcut tradiționalist, retrograd, PSD-ist, fanatic etc. Aștept pietrele! Însă până să vină acestea, vă spun doar atât dintr-o carte a feciorului meu pe care am fost pus de el să o citesc: Faptele voastre vă sunt monumente.(Minunea, R.J.Palacio). Care ne sunt faptele, fie că suntem de o parte sau alta a unei opinii?

Și da, mă duc la referendum nu pentru Dragnea, PSD, ALDE sau îndemnul prea cucernicilor etc. Și în trecut, și acum mai toți actorii politici s-au folosit de noi. Hai să fim sinceri o clipă și să recunoațtem acest fapt.. Din păcate conjuctura nu e cea mai potrivită datorită prostiilor făcute de actuala guvernare. Însă dacă acest referendum era organizat în alt context, de alt partid, oare nu tot la această tensiune ajungeam? 

Mă duc la referendum să spun DA pentru ceea ce poate perpetua în mod NATURAL! De ce? Pentru că acesta este modelul NATURII. Peste tot, în cele mai multe situații pe această planetă speciile se înmulțesc datorită unui mascul și a unei femele. Oare s-a schimbat felul înmulțirii și am rămas în urmă cu informațiile? Dacă acest aspect nu este înțeles intenționat, în ciuda evidențelor științifice, atunci cred că reaua intenție a găsit locul potrivit pentru dezvoltare. Pe acest lucru pun eu accent, nu pe atacarea drepturilor semenilor mei LGBTQ!  


Și da, mai merg la vot pentru că seniorul Ion Rațiu a spus - Voi lupta până la ultima mea picătură de sânge ca să ai dreptul să nu fii de acord cu mine. ” 


Contextul este greșit ales de guvernare, însă ca și în alte cazuri în care am fost puși să alegem și nu a convenit, am ales. Cel puțin eu sunt cu conștiința împăcată că tot timpul am fost la vot! Mai mult de atât nu am ce mai spune!

Și ca un ultim aspect, oare adevărul nu are mai mult de o singură față? Există doar un singur adevăr? Sau doar adevărul unora contează? În democrație nu contează și majoritatea? Cei care plătesc taxe (și mă refer la acești 3 milioane de oameni care au semnat această inițiativă de mai bine de 3 ani), oare nu au plătit până acum mai mult decât face acest referendum? Opinia lor chiar nu contează și este mai puțin importantă decât a celorlalți? Viitorul referendum al USR-ului pe care îl voi susține, nu va costa exact aceiași sumă? Nu judecăm aici cu două valori? Acum boicotul este justificat și moral, dar în trecut mulți care azi strigă acest lucru nu ziceau despre boicot că este o lașitate și un act împotriva democrației?

Cum mă convingeți că sunteți sinceri, când tocmai prin această atitudine vă arătați neparticiparea la actul democratic, cu tot ce presupune el? Ori dacă nu gândesc ca voi, sunt împotriva voastră! Nu sună a comunism? Vă rog reflectați sincer! Eu unul, o fac cât se poate de des! Și pe cât posibil, atât cât recunosc semnele manipulării, încerc să le evit!
...

Care vor fi efectele? Acum nu știu, dar pot trage cu ochiul în afara României... Doar cine nu vrea să vadă cu adevărat, nu vede! Ce știu, este că pentru moment vom fi și mai divizați, și acest lucru nu ne face bine! Vor profita tot cei pe care azi îi înjurăm!

Recomand Dolce and Gabbana hit out at same-sex families: ‘The only family is the traditional one'


 Ioan Vasilescu

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai obișnuite tehnici de manipulare folosite de specialiști sau nu, ieri și azi

Testul de personalitate JUNG. Află cele 16 tipologii de personalitate.

Relația dintre știință și religie

Resursele umane azi! Ce trebuie să facă un manager de RU, în afară de recrutării?

Poveste. Și asta va trece!