Cum îl pui în dificultate pe vorbitorul rău intenționat?

Sunt oameni pe care și tu și eu i-am întâlnit. Sunt acei oameni care și-au făcut o profesie din a-i vorbi pe alții. Nu contează cum îi numim. Au multe nume! Ce contează este această realitate - dacă de față cu tine l-a vorbit pe prietenul, amicul, colegul sau dușmanul tău, de ce crezi în fața acestora nu te vorbește și pe tine la fel?

Fii sigur de acest lucru!

De aceea îți recomand să faci un singur gest atunci când îl ai în față: nu te înjosi ascultându-l. Îl poți provoca și bate cu propriile lui gesturi, adresându-i acestuia doar o singură întrebare, bine chiar două: 

1. Dacă îl vorbești pe el așa de față cu mine, ce-mi garantează mie că atunci când eu nu sunt de față cu tine, că nu mă vorbești și pe mine în același mod atunci când ești în prezența altora?

2. Tot ce ai spus despre el/ea de fața cu mine, dar în lipsa lui/ei, poți susține cu aceleași cuvinte atunci când el/ea este de față cu noi?

În acest fel vă puteți îndepărta de vorbitorii de profesie! Și mai mult, nu deveniți parte a acestei comunicări viciate.

O vorbă auzită la cineva spune așa: "Când asculți un martor, devii un martor!" Eu am să parafrazez aceste cuvinte și am să spun că, atunci când asculți un astfel de om fără a reacționa într-un fel anume, devii părtaș faptei lui. 

Reacționează elegant și lasă-i pe aceștia cu starea lor. Timpul tău este prețios! Binele tău contează, în măsura în care nu-l construiești pe suferința celuilalt!
...
Ioan Vasilescu 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai obișnuite tehnici de manipulare folosite de specialiști sau nu, ieri și azi

Testul de personalitate JUNG. Află cele 16 tipologii de personalitate.

Relația dintre știință și religie

Resursele umane azi! Ce trebuie să facă un manager de RU, în afară de recrutării?

Poveste. Și asta va trece!