Când trecutul ne bântuie, distrugem viitorul

Materializarea trecutului în prezent sub forma amintirilor, sentimentelor, mai ales a celor cu nuanţe gri spre negre, nu te ajută. Din contră, îţi condamnă prezentul, ziua de mâine.

Aducerea suferinţei în prezent, este identică cu o rană deschisă pe care din greşeală scapi sare pe ea! Este recidiva narcoticului după ce a trecut printr-un proces de detoxifiere şi, care din cauza unei căderi reia consumul de droguri, producând un rău şi mai mare la nivel fizic şi psihic!

Trecutul cu aceste nuanţe îţi produce în primul rând  suferinţă, în lipsa de claritate a înţelegerii realităţii în care te aflii. Această ceaţă, neclaritate, te face să nu mai vezi ceea ce trebuie văzut şi nu ar fi întâmplător ca, mergând prin ea să cazi şi să te loveşti, ori să dai peste alţii şi să produci suferinţe şi altora!

Am vorbit plastic, însă aceasta este o realitate pentru unii. Dacă eşti un om care aduci din trecut tot ceea ce ai trăit în sens negativ, e foarte posibil ca în prezent să amplifici lucrurile şi cum se întâmplă, mai există şi posibilitatea să îţi închipui anumite lucruri. Inchipuririle  îţi pot întuneca judecata şi simţirea, ducând în extremă multe trăiri şi decizii, până acolo încât te închizi în tine, te rupi de lume, devii ranchiunos, răzbunător, instabil emoţional, judecând tot ceea ce nu-ţi convine, tot cee ace nu poţi stăpâni şi controla.

Pentru a nu ajunge aici, trebuie să înveţi să ierţi. Trecutul, momentele, pe tine, pe alţii! Acesta este cel mai bun şi folositor medicament! Iertând, de aici poţi construi un nou prezent, un nou viitor! Lăsând trecutul să te controleze împreună cu amintirile lui, practic laşi o toxină să preia controlul fiinţei tale interioare. Toxinei dacă nu îi injectezi degrabă un antidot, îţi va controla corpul şi mintea, identic cum face veninul de şarpe când este injectat în animal. Finalul în lipsa unui antidot este moartea! Finalul în cazul unui trecut negativ materializat în prezent, este otrăvirea şi periclitarea viitorului, care din păcate poate avea efecte nebănuite, dar grave, pentru tine, pentru alţii!

Aşa că, ce alegi omule: antidotul sau otrava? Liniştea sau suferinţa?
...
Ioan Vasilescu

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai obișnuite tehnici de manipulare folosite de specialiști sau nu, ieri și azi

Testul de personalitate JUNG. Află cele 16 tipologii de personalitate.

Relația dintre știință și religie

Resursele umane azi! Ce trebuie să facă un manager de RU, în afară de recrutării?

Poveste. Și asta va trece!