Voinţa omului, o resursă limitată

Voinţa omului, este o resursă limitată atunci când aceasta este folosită într-un mod nechibzuit. Această voinţă, cu care fiecare am fost înzestraţi, o putem pierde în lupte inutile pentru împlinirea unor dorinţe fără ca acestea să aducă un adevărat folos în viaţa noastră. Spre exemplu, ne dorim un televizor  mai bun, pentru că nu, vecinul nostru tocmai ce şi-a achiziţionat unul de nouă generaţie! Ne dorim o maşină mai mare, pentru că trendul o dictează! 

Nu e nimic greşit în a dori, însă trebuie să realizezi dacă această voinţă pusă în slujba împlinirii anumitor dorinţe, mai mult sau mai puţin reale, aduce un folos cu adevărat important; şi mai mult, trebuie să descoperi dacă dorinţele exprimate azi fac parte din categoria nevoilor urgenţe şi cu adevărat folositoare pentru mâine! De ce spun acest lucru? Pentru că unele dorinţe sunt născocite pentru a complica viaţa, pentru a seca voinţa  şi mai ales nu pentru a aduce o stare de bine! Şi aici mă refer cu adevărat la cele nefolositoare!

Una este să-ţi doreşti un televizor de 102 cm, în loc de unul cu 80 cm în diagonală şi altă situaţie este aceea în care îţi doreşti să atingi un nivel de educaţie mai mare sau să ai un stil de viaţă mai sănătos! În acest sens spun că voinţa este o resursă limitată! O punem la lucru doar pentru lucrurile mărunte, ori pentru cele mai mari şi folositoare spiritului, individului ca întreg?
...
Ioan Vasilescu

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai obișnuite tehnici de manipulare folosite de specialiști sau nu, ieri și azi

Testul de personalitate JUNG. Află cele 16 tipologii de personalitate.

Relația dintre știință și religie

Poveste. Și asta va trece!

Viaţa, un adevărat laborator de situaţii în care te adaptezi