Devenirea omului

Toţi tindem spre a deveni, spus altfel spre a dezvolta în noi şi pentru afară un om demn de admirat şi de urmat în exemplul său! Numai că acest proces al devenirii nu se face oricum şi la întâmplare! Nu se face nici măcar bătând din palme, precum fac magicienii când încearcă să ne impresioneze cu trucurile lor!

Devenirea noastră este un act conştient, care nu se realizează automat, invocând doar nişte formule cu încărcătură magică imaginate de noi sau de alţii! Devenirea este un proces în care aportul nostru pentru a reuşi să-l finalizăm este mai mult decât important. Este un proiect de dezvoltare care nu cunoaşte termenii "a nu face nimic".

În acest proces de devenire, cel ce vrea să se dezvolte, poate să traseze nişte paşi de urmat, să-i înţeleagă, să-i parcurgă şi să-i adapteze cu efort şi disciplină!  Omul pentru a deveni, este nevoit să opereze în interior cu un instrument care poate produce durere fizică, disconfort psihic - dorinţa de schimbare şi voinţa de acţiune! 

În acest proces, omul nu trebuie să opereaze acolo unde este bine, ci acolo unde se atacă comoditatea, lenea, ignoranţa şi mai ales timpul; căci, a deveni nu are un termen în timp, o finalitate într-un punct, ci cel ce vrea să devină, trebuie să fie cu atât mai conştient că devenirea se încheie doar atunci când ochii au spus un adio acestei lumini pământene! Devenirea nu este un proces uşor de împlinit, dar nici imposibil!
...
Ioan Vasilescu

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai obișnuite tehnici de manipulare folosite de specialiști sau nu, ieri și azi

Testul de personalitate JUNG. Află cele 16 tipologii de personalitate.

Relația dintre știință și religie

Poveste. Și asta va trece!

Viaţa, un adevărat laborator de situaţii în care te adaptezi