Când mergem la braţ cu neglijenţa!

Se întâmplă că mulţi dintre noi să fi trecut prin timpul vieţii la braţ cu neglijenţa! Nu vorbesc la figurat, ci cu adevărat la propriu datorită realităţii ce decurge din însăşi această acţiune; numai că de multe ori această neglijenţă ne face nepăsători faţă de anumite îndatoriri care le avem, lipsiţi de atenţie şi plini de uitare... Tocmai acestea, ne fac şi să pierdem! Ce? Relaţii, bani, timp şi lista poate fi completată de fiecare dintre noi! 

De aceea este mai sănătos, vorba proverbului "să nu punem carul înainte boilor", ci să punem prevenţia înaintea bolii, de oricare natură ar fi ea: psihică, trupească, socială sau financiară! De ce să nu fii preventiv în anumite circumstanţe, pentru a evita în acest fel o amendă de circulaţie? De ce să fii neglijent şi să iei amenzi repetate pentru acelaşi lucru făcut greşit? Vezi ce s-ar întâmpla dacă ai fi neglijent în mod repetat doar în această situaţie şi trage singur o concluzie!

Acesta este doar un exemplu, însă cu siguranţă pierderile rezultate în urma neglijenţei pot fi aflate mai desluşit în funcţie de domeniu, de fiecare dintre noi! Până la urmă rămâne întrebarea: ce câştig avem dacă alegem să fim neglijenţi? Nu avem un câştig, din contră! Neglijenţa oricum ar fi, costă mult mai mult decât atenţia!
...
Ioan Vasilescu

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai obișnuite tehnici de manipulare folosite de specialiști sau nu, ieri și azi

Testul de personalitate JUNG. Află cele 16 tipologii de personalitate.

Relația dintre știință și religie

Resursele umane azi! Ce trebuie să facă un manager de RU, în afară de recrutării?

Poveste. Și asta va trece!