Când în viaţă suferim...

Vin momente în viaţă când ceea ce ne înconjoară ne poate doborî! Vin momente în viaţă când ceea ce ne doboară ne încătuşează sub greutatea suferinţelor şi gândurilor de disperare! Timpul, în acest dat este nesfârşit, mai greu de suportat şi în ciuda faptului că am vrea să treacă mai repede, nu se întâmplă... Oamenii ne sunt mai străini, lucrurile mai lipsite de sens, trăirile mai amorţite!

În ciuda acestora, nu dispera! Fi cu luare aminte şi crede ce îţi spun acum: totul este o binecuvântare, un eveniment complex ce te coboară forţat din vârful muntelui, precum coboară avalanşă pe omul ce-l prinde în cale; dar când acesta se scutură de zăpadă cea grea, chiar dacă ar fi avut de suferit, devinde mai conştient de ceea ce are, de ceea ce este, de ceea ce poate face după ce a scăpat de pericolul zăpezii.

Chiar dacă ar fi să suferi, suferă, dar nu până la disperare şi până la momentul când din cauza ei poţi face greşeli şi mai mari! Simte tristeţea şi plângi, dar nu până acolo încât să nu mai vezi ce faci în tine, în jur! 

Din acest loc poţi porni către o altă ţintă după ce ai căzut! De aici poţi vedea lucrurile mai liniştit, mai încrezător şi mai puternic! Când ai hotărât să te ridici din mocirla suferinţei, ai luat decizia să fii un luptător, să câştigi!
...
Ioan Vasilescu

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai obișnuite tehnici de manipulare folosite de specialiști sau nu, ieri și azi

Testul de personalitate JUNG. Află cele 16 tipologii de personalitate.

Relația dintre știință și religie

Poveste. Și asta va trece!

Viaţa, un adevărat laborator de situaţii în care te adaptezi