Metamorfoza politicienilor


Pentru mine, a cataloga pe toţi politicienii ca fiind la fel este o greşeală! Din '89 până azi, majoritatea dintre noi îşi pot face o imagine cu privire la cei care ne conduc. În ciuda faptului că puţini dintre ei sunt decenţi, corecţi, însă nevăzuţi, majoritatea clasei politice indiferent de culoarea lor, au anumite caracteristici care cu uşurinţă pot fi identificate în regnul animal sălbatic!

Ca atare, strict dintr-un anumit punct de vedere, politicianul de pe Dâmboviţa şi nu numai, este precum hiena care fură mâncarea altor surate de regn, hărţuitoare şi care pe lângă hoţie se mai înfruptă din cadavre; se aseamănă cu şarpele care stă la pândă să prindă o pradă mică şi uneori mai mare decât poate înghiţi; vânează în haită precum lupul şi  pe furiş, pe întuneric precum pasărea răpitoare;  caută în zilele lui şi în mişcările care le face să fie cât mai puţin sesizat; schimbători precum cameleonii, leneşi şi înceţi precum animalele leneşe din jungele îndepărtate; neexperimentaţi precum leii tineri; încruntaţi ca diavolii tazmanieni etc....

Cum ajung politicieni, se metamorfozează! Le uită pe toate din viaţa obişnuită, le ştiu pe toate în viaţa actuală, le fac pe toate ca promisiune, dar în realitate... un mare vai! Metaforic, aşa sunt politicienii, precum aceste animale. Numai că diferenţa dintre aceştia şi animalele amintite mai sus este următoarea: ele o fac din necesitate, politicienii fac ceea ce fac din cauza unei boli (căpătate în procesul de metamorfoză, coconul fiind Parlementul)!

În acest domeniu de analiză medicală sau psihică cu privire la sănătatea politicianului român,  nu sunt avizat să dau nici  verdict, nici reţetă! E de competenţa altora! 
...
Ioan Vasilescu

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai obișnuite tehnici de manipulare folosite de specialiști sau nu, ieri și azi

Testul de personalitate JUNG. Află cele 16 tipologii de personalitate.

Relația dintre știință și religie

Resursele umane azi! Ce trebuie să facă un manager de RU, în afară de recrutării?

Poveste. Și asta va trece!