Drum nou, drum vechi!


În Piaţa Univerităţii, dar nu numai, zilele acestea mulţi dintre semenii mei, de aceiaşi vârstă cu mine îşi strigă supărarea... Pe bună dreptate, multe dintre aceste strigăte ar fi bine să fie înţelese de decidenţii politici! Mulţi dintre noi vrem ca anumite lucruri să se schimbe şi nu văd nimic rău în acest fapt! Însă un lucru să nu uităm: şi noi trebuie din când în când să ne restartam!

Când pornim la drum nou, e bine să lăsăm în urmă cele mai puţin bune, să învăţăm din mers, să ne adaptăm la noi contexte, să încercăm, să căutăm, să punem în practică noi soluţii! Din păcate, dincolo de ceea ce mi se pare mişcător, am constatat cu mâhnire capcana în care au căzut colegii mei de generaţie, aceea a acumulării unei uri îndreptate împotriva unei instituţii care nu trebuie confundată cu metehnele oamenilor (fie ei şi clerici) şi anume o ură îndreptată împotriva Bisericii!

Este adevărat şi acest lucru trebuie spus: Biserica în sânul ei are şi vreascuri. Nu trebuie să ascundem adevărul acesta, însă a da cu pietre şi a ajunge să huidui fără prea mult discernământ în faţa bisericilor mi se pare prea mult şi mai mult decât greşit! Acesta nu este un început nou, ci un început bolnav încă din faşă!

Din nefericire, dacă această generaţie începe aşa, începe fiind afectată în adâncul ei de aceiaşi boală a urii îndreptate împotriva semeneilor noştri... Aşa au făcut şi politicienii în cei 26 de ani trecuţi de la Revoluţie! De ce oare această generaţie ar începe la fel? Chiar nu înţeleg!
...
Ioan Vasilescu

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai obișnuite tehnici de manipulare folosite de specialiști sau nu, ieri și azi

Testul de personalitate JUNG. Află cele 16 tipologii de personalitate.

Relația dintre știință și religie

Resursele umane azi! Ce trebuie să facă un manager de RU, în afară de recrutării?

Poveste. Și asta va trece!