Leneş prin alegerea ta!

foto: recolta.eu
Lenea distruge cele mai sănătoase şi frumoase visuri! Lenea distruge relaţiile şi prieteniile necultivate, între toate categoriile de oameni! Lenea distruge proiectele care aduc un bine unei comunităţi sau unui individ aflat în singurătatea intimităţii lui! Lenea coboară omul şi îl seacă de puteri, până acolo încât el moare, chiar de este viu! 

Lenea nu este o virtune şi nici exemplu sănătos de viaţă! Este un virus care se hrăneşte cu timpul omului, făcând-ul pe acesta să rătăcească fără folos în lume, fără să facă ceva de durată... Lenea te face să  pierzi în viaţă şi devii un pierzător datorită alegerii tale, dar mai ales seducţie stării de pauză în care te laşi antrenat ...  

Ea nu lasă o moştenire, ci îl "ajută" pe om să cheltuie fără folos cea mai preţioasă resursă a sa: timpul!

Lenea nu este o stare care să trateze omul; din contră, este o boală care nu aduce niciun folos lui şi vieţii sale. Prin ea, îşi risipeşte potenţialul şi viaţa în zadar! Fără ea, ar fi de folos lui, lumii şi generaţiilor ce vin! 

Dar, dacă lenea distruge în loc să construiască/dezvolte, de ce omul o alege? Aduce după sine lenea o vină? Da! Vina de a nu face nimic sau de a face prea puţin... din nefericire lenea este promovatăşi mulţi dintre noi văîn aceasta un model! (vezi aici un film)
...
Ioan Vasilescu

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai obișnuite tehnici de manipulare folosite de specialiști sau nu, ieri și azi

Testul de personalitate JUNG. Află cele 16 tipologii de personalitate.

Relația dintre știință și religie

Resursele umane azi! Ce trebuie să facă un manager de RU, în afară de recrutării?

Poveste. Și asta va trece!