Nesiguranţa îmbolnăveşte...


Unii oameni, din prostie sau nesiguranţă, nu suportă concurenţa... În anumite momente aceştia reacţionează nu într-un mod constructiv, direcţionat spre a se vindeca de propriile boli care îi fac nesiguri, ci într-un mod imatur, prin încercarea de a înlătura pe cei mai bine pregătiţi decât ei, indiferent de costul acţiunii lor şi a efectelor generate! Din nefericire pentru aceştia, tocmai aceste probleme generate de ei le descoperă în final micimea!

De preferat ar fi ca aceste persoane să se oprească o clipă în momentul când simt că ceva nu este în regulă, mai ales la ei, şi să acţioneze în sens opus... şi anume, în loc să caute să genereze o acţiune negativă, mai bine pentru ei ar fi să caute modalitatea prin care să-şi canalizeze energia folosită în scop negativ, pentru a întreprinde o acţiune bună, pentru ei, apoi pentru ceilalţi!

Ar fi mult mai sănătos pentru ei să facă aşa, atât pe termen scurt, cât şi pentru un viitor mai îndepărtat! Ar construi în jurul lor un mediu mai bun, cu trăiri sănătose, care pot genera energii creatoare de răspunsuri, de soluţii, de proiecte!
...
Ioan Vasilescu

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai obișnuite tehnici de manipulare folosite de specialiști sau nu, ieri și azi

Testul de personalitate JUNG. Află cele 16 tipologii de personalitate.

Relația dintre știință și religie

Poveste. Și asta va trece!

Viaţa, un adevărat laborator de situaţii în care te adaptezi