Schimbarea, un proces de durata

Când vorbim despre procesul schimbării, din experienţă vă pot spune că aceasta nu se produce peste noapte, ci este un proces de lungă durată.

Fie că este vorba despre un om, o situaţie sau un anumit lucru, pentru a schimba o anumită stare de fapt trebuie investit timp, trebuie făcute sacrificii personale în zona confortului propriu, trebuie date deoparte cu sforţare zilnică toate obiceiurile care te împiedică să te schimbi, să te dezvolţi, trebuie să munceşti zi de zi pentru a aduce îmbunătăţiri vieţii tale, vieţii celorlalţi de lângă ţine.

Pentru a face schimbarea posibilă în orice domeniu al vieţii, în fiecare zi schimbă un lucru care nu îţi face plăcere, cu unul care nu se întâmplă, dar ţi-ar plăcea să se întâmple. Doar aşa apare schimbarea, prin acţiune, prin contribuţia ta zilnică!

Schimbarea nu apare la întâmplare şi oricum, ci mai întâi prin dorinţa de a face şi apoi prin voinţa care pune în practică dorinţa.

Practic, trebuie să monitorizezi ceea ce faci, de unde ai început, unde eşti şi până unde poţi ajunge... Dacă ai ajuns la un anumit punct, nu te opri, poţi mai mult de atât! Importat este să începi, nu de mâine, ci de azi, nu pentru o zi, ci pentru toată viaţă!
...
Ioan Vasilescu


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai obișnuite tehnici de manipulare folosite de specialiști sau nu, ieri și azi

Testul de personalitate JUNG. Află cele 16 tipologii de personalitate.

Relația dintre știință și religie

Resursele umane azi! Ce trebuie să facă un manager de RU, în afară de recrutării?

Poveste. Și asta va trece!