Relaţiile umane nu trebuie lăsate în voia sorţii

În orice domeniu al vieţii, ceea ce facem să dureze mai mult, se datorează mai întâi unei construcţii solide, aşezată pe o temelie ce nu are nimic în comun cu ceea ce este material.

Când ceea ce este pus la baza temeliei nu are nimic spiritual în ea, în afara unei origini materiale, atunci apar breşele care fisurează ceea ce a fost construit, intrând într-un proces de distrugere.

Din această cauză, este mult mai uşor să distrugi şi cu atât mai greu să reconstruieşti! Spus altfel, ceea ce este construit greu, poate intra într-un proces de distrugere dacă nu oferim atenţie maximă detaliilor şi "materialelor" cu care construim un loc anume, cu care-l întreţinem în timp... numit el casă sau relaţie, profesie sau comportament!

Absolut orice intră sub zodia nefastă a erodării, de aceea, cu prioritate, noi ca specie raţională trebuie să vizualizam efectele provocate de erodare, căci, văzând ceva mai departe decât acum şi aici, putem îndepărta/îndrepta din timp ceea ce dă naştere cauzei prime care ne duce către ceea ce poate fi aplecat, dărâmant!

În mare parte intenţia de a fi bine, de a face bine acolo unde suntem, unde trăim şi făptuim, ţine de ceea ce gândim şi alegem să facem! Acestea din urmă dau naştere unei mişcări direcţionată către anumite evenimente şi automat unor efecte cu o amprentă de lungă sau scurtă durată, generatoare de alte mişcări mai mici, haotice, care mai mult sau mai puţin pot fi controlate!

De accea, priviţi o casă frumos construită, dar în timp neîngrijită. Îşi va pierde aspectul frumos, crăpăturile apar în zidării, mirosul de statut este pătrunzător, praful aşezat şi tot felul de gângănii fac din aceasta, casa şi domeniul lor! Aşa se întâmplă şi cu ceea ce nu are foarma unei case, dar are natura unei relaţii umane, profesionale etc.

Cu atât mai mult aici atenţia trebuie să fie sporită, căci cu mult mai mult omul este mai sensibil şi mai valoros faţă de o cărămidă! Relaţiile umane nu trebuie lăsate în voia sorţii şi nici măcar la voia întâmplării. Ele trebuiesc cultivate, îngrijite, planificate şi gândite să ajungă undeva. Dacă nu facem aşa, omul şi relaţia lui cu semenul vor fi asemenea casei neîngrijite!
...
Ioan Vasilescu
Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai obișnuite tehnici de manipulare folosite de specialiști sau nu, ieri și azi

Testul de personalitate JUNG. Află cele 16 tipologii de personalitate.

Relația dintre știință și religie

Poveste. Și asta va trece!

Viaţa, un adevărat laborator de situaţii în care te adaptezi