Exercitiul de a fi constant

Încercaţi un exerciţiu şi anume de a fi constant în ceea ce faceţi! O să observaţi că nu este uşor; mintea noastră va fi supusă multor factori perturbatori, meniţi să ne scoată din zona de concentrare!

Că să vă arăt că ceea ce zic nu este întâmplător şi doar la nivel de teorie, spuneţi seara înainte de culcare sau în orice oră a zilei câteva cuvinte simple, repetate de cel puţin 50 ori, să zicem de exemplu: "eu pot face!" sau "eu sunt constant! "

În acest timp  dedicat repetării, veţi observa că suntem influienţaţi de tot felul de gânduri care mai mult sau mai puţin ne abat de la obiectivul propus, făcând din acest proces unul greoi de dus  la capăt, dacă şi repet dacă, nu suntem destul de hotărâţi şi puternici să atingem ceea ce ne-am propus!

Tot aşa şi când ne propunem obiective mai mari şi atingerea unor ţinte mai valoroase! Suntem practic trântiţi într-o parte sau alta de gânduri, de neputinţe, de evenimente, de temeri sau conjuncturi, special parcă apărute pentru a nu reuşi!

Cu toate acestea sau în ciuda lor, în mare parte de noi ţine începutul şi sfârşitul unui proiect care-l dorim demarat şi finalizat!

În primă fază pentru a începe un lucru, trebuie mai întâi  să-l începem. Altfel, nu putem face primul pas, deci nu pornim în aventură, oricare ar fi ea. Odată ce am pornit, cu o planificare în paşi mărunţi a ceea ce vrem să făptuim, dacă nu ne vom abate în stânga şi în dreapta fără motive suficient de puternice, care să aibă legătură cu proiectul gândit, cu o voinţă şi o determinare puternică, în ciuda greutăţilor care vor fi pe drum, sigur vom ajunge la ţintă!

Revin la ceea ce spuneam mai sus şi anume la a fi constant! Cred că este unul din ingredientele necesare pentru a reuşi în ceea ce îţi propui. Nu singurul, dar unul din cei mai importanţi, care, neîntâmplător, nu se dezvoltă singur, ci cu mult antrenament susţinut zilnic, la început mental şi apoi angrenând şi trupul în ceea ce vrei împlinit!
...
Ioan Vasilescu

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai obișnuite tehnici de manipulare folosite de specialiști sau nu, ieri și azi

Testul de personalitate JUNG. Află cele 16 tipologii de personalitate.

Relația dintre știință și religie

Poveste. Și asta va trece!

Viaţa, un adevărat laborator de situaţii în care te adaptezi