Judecati, dar nu Crestinismul!

Am auzit in ultima vreme cum Biserica in general este ironizata si mustrata pentru pacatele ei si pentru abaterile grave ale clericului...

Sa fie mustrata la vreme de greseala, foarte bine as zice, fara vreo urma de regret! Pana la urma este un proces natural ce trebuie cu prioritate acceptat si de clerici, de Biserica in ansamblul ei, indiferent de denominatiune!

Cu toate acestea, nu pot fi deacord cu acele voci care ataca Crestinismul! Mi se pare iresponsabil sa duci spiritul acestei religii intr-o zona de scandal, fara a intelege adancimile si frumusetile ei.

Crestinismul ramane religia cu cele mai bune intentii, care poate duce pe omul sincer, traitorul smerit catre cele mai inalte culmi duhovnicesti, rationale si de ce nu stiintifice...

Crestinismul nu apara tagma mai sus amintita, din contra tradeaza pe tradatorii lui, pe cei care prin fapta, contrazic Cuvantul; descopera fata fariseica a acestora si comportamentul lui Iuda de care dau dovada in fiecare zi!

Crestinismul nu are cum sa fie deacord vreodata cu pacatul instituit prin practici omenesti, chiar ele de sorginte bisericeasca; din contra, descopera ceea ce este ascuns si murdar, chiar in sanul lui; pentru a arata pe conducatorii mincinosi, falsi in trairile lor; contrazisi in fiecare zi de cuvintele invataturilor desprinse din evanghelii, dar care nu sunt traduse in practica, tocmai datorita firii duplicitare a oamenilor, fie acestia si oameni ai Bisericii!

"Crestinismul... tradeaza pe tradatorii lui, pe cei care prin fapta, contrazic Cuvantul; descopera fata fariseica a acestora si comportamentul lui Iuda de care dau dovada in fiecare zi!"

Crestinismul pana la urma exista pentru ca are un inceput in Hristos si un sfarsit in El. Apartine oamenilor, dar nu este controlat in sine de noi, caci nu izvoraste din inima noastra, ci din alt Izvor! Pentru a cauta sa va arat ca este asa, sa ne uitam mai intai la noi si faptele noastre si apoi la cele 10 porunci, nu la mai mult! Si vom descoperi cum multe din jurul nostru, local sau la nivel global este distrus sau duce catre distrugere!

Prin urmare, nu atacati ceea ce nu trebui atacat, nu atacati ceea ce poate inalta, ci priviti atent in jur, intelegand ca nu cea ma inalta filosofie a lumii are vina pentru metehnele si abaterile grave ale oamenilor, ci oamenii prin alegerile si faptele lor isi poarta efectele greselilor facute...

Ioan Vasilescu

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai obișnuite tehnici de manipulare folosite de specialiști sau nu, ieri și azi

Testul de personalitate JUNG. Află cele 16 tipologii de personalitate.

Relația dintre știință și religie

Poveste. Și asta va trece!

Viaţa, un adevărat laborator de situaţii în care te adaptezi