Dumnezeu cu "d" si "d-zeu"

Am auzit şi am participat la multe dialoguri cu privire la Numele lui Dumnezeu! Unii se ceartă că ar fi Iehova, alţii pur şi simplu Îl numesc Dumnezeu, alţii se ceartă dacă să fie scris Iisus cu un i sau doi de i…

În ciuda acestor discuţii (interminabile) pentru formă, nu pentru fond, am observant la credincioşii  din mediul online, că de multe ori aceştia scriu Dumnezeu cu "d" mic sau mai rău scriu dezlegat “d-zeu”…

Nu am să formulez nici un fel de judecată asupra acestora… fie o fac din ignoranţa, fie din comoditate, însă ceea ce am să spun constă în faptul că nu au conştiinţa că se află în prezenţa Cuvântului, al Creatorului, prezenţă care necesită  măcar o oarecare atenţie, chiar şi atunci când îi scriem Numele!

Dumnezeu, Iisus, Isus,  nu se rosteşte oricum şi oriunde, iar când se rosteşte se face cu smerenie! 

Aşa şi cu numele scris! Mai multă atenţie nu ar strica! Nu scriem despre mere, despre pere sau despre un oarecare om sau lucru! Aşa cum suntem atenţi în anumite medii să ne adresăm unor oameni cu anumite formule protocolare (cum ar fi de exemplu “Preafericite”), tot aşa ar trebui să fim înmiit de atenţi când rostim sau scriem Numele lui Dumnezeu!

Atenţia aceasta se capătă din smerenie, dintr-o stare de conştiinţă limpede şi din aducerea aminte că nu vorbim despre lucruri, ci despre Creatorul lucrurilor şi fiinţelor!
...
Ioan Vasilescu


Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Cele mai obișnuite tehnici de manipulare folosite de specialiști sau nu, ieri și azi

Testul de personalitate JUNG. Află cele 16 tipologii de personalitate.

Relația dintre știință și religie

Poveste. Și asta va trece!

Viaţa, un adevărat laborator de situaţii în care te adaptezi