Un pas catre libertate

Îmi zici că eşti liber! Te cred, te cred până ce ajungi în punctul în care te văd că în ciuda declaraţiei făcute, nu ai tăria să-ţi asumi crezul, convingerile şi trăirile... 

Te cred până aici şi în ciuda credinţei mele, dă-mi voie să te întreb: ce libertate e aceasta, în care în loc să te manifeşti, te cenzurezi? Este libertate sau mai degrabă este o celulă întunecată, în care ai intrat singur, devenind prizonierul propriilor temeri, faţă de semeni, faţă de tine? 

Dă-mi voie să te mai întreb ceva: când nu mai ai curajul să te exprimi - indiferent ce ar presupune această exteriorizare a fiinţei tale - mai eşti liber? 

Nu aştept un răspuns de la tine, doar îmi doresc ca această întrebare să nu rămână fără răspuns pentru tine! Nici măcar nu te încurajez să te grăbeşti să-ţi dai un răspuns… încearcă, doar atât şi fă un pas către libertate fiind tu primul care află răspunsul, apoi prinde curaj, fii liber în faţa semenilor tăi, asumându-ţi tot ceea ce ai aflat şi tot ceea ce crezi ca fiind adevărat! 

Căci, până la urmă libertatea ta în faţa semenilor, înseamnă asumarea propriilor valori, a gândurilor, a trăirilor şi a crezurilor tale… fie că le rosteşti în cuvânt sau în fapte! Libertatea înseamnă în final acţiune... de a trăi şi a face aşa cum tu alegi! 
...
Ioan Vasilescu

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai obișnuite tehnici de manipulare folosite de specialiști sau nu, ieri și azi

Testul de personalitate JUNG. Află cele 16 tipologii de personalitate.

Relația dintre știință și religie

Poveste. Și asta va trece!

Viaţa, un adevărat laborator de situaţii în care te adaptezi