Curajul de a alege propriul drum

Fii curajos, oricine ai fi! Fă o alegere personală, alege să mergi pe calea care simţi, indiferent că e calea profesională, că mergi pe calea credinţei sau pur şi simplu o altă cale. 

Da, este important să asculţi şi să vezi în jur, însă nu uita că până la urmă nu trăiesc alţii prin tine, nu alţii aleg pentru ţine, cu atât mai mult atunci când eşti capabil să înţelegi şi să alegi!

Nu lasă pe alţii să aleagă în locul tău… simte tu, cercetează tu, crede tu, fii curios şi mergi mai departe dincolo de bariere, căci ceea ce tu descoperi, îţi este descoperit tocmai prin efortul tău personal de a căuta răspunsuri, de a cunoşte şi înţelege lumea în care trăieşti şi mai ales de a te cunoaşte pe tine!

De ce trebuie să simtă altcineva pentru tine? De ce trebuie să gândească altcineva pentru tine? De ce trebuie să creadă altcineva pentru tine? De ce trebuie să se roage altcineva pentru tine? 

Toate la timpul lor, şi dacă cineva a făcut ceva pentru tine, nu refuza, fii recunoscător pentru binele făcut. 

A venit însă momentul când şi  tu poţi face toate cele care ţi le propui, atât timp cât nu provoci durere şi suferinţă în jur!

Alege să mergi pe drumul tău şi nu te lăsa doborât de impresiile celor care vor să-ţi pună bariere în cale. E dreptul tău de a alege, dat de Creator, pentru a deveni tu, diferit de mine, diferit de toţi. Ce fericire şi bogăţie ar fi aceea dacă toţi am fi la fel? Viaţa ar fi plictisitoare, de aceea diferenţele sunt frumoase, de aceea diferenţele aduc bogăţie acestei lumi!

Dacă eşti sensibil, nu te ruşina! Ce s-ar fi făcut lumea fără poeţi, fără doctori, fără dascăli? Dacă eşti pragmatic şi curios, fii aşa. Altfel, ce s-ar fi făcut lumea fără ingineri, fără antreprenori şi fără oameni de ştiinţă? Dacă eşti gânditor, fii o lumină pentru cei din jur aşa cum au fost filosofii şi marii lideri religioşi ai acestei lumi! Dacă îţi place pur şi simplu să repari maşini, fii cel mai bun. Avem nevoie de meşteri pricepuţi care să ştie ce să facă ca maşina noastră să fie o unealtă sigură, pentru a nu pierde vieţile celor din jur!
Fii ceea ce vrei să alegi, atât timp cât îţi respecţi aproapele şi nu faci din alegerea ta, prilej de suferinţă pentru cei din jur!

Bucură-te şi mergi mai departe, dincolo de bariere, ştiind că ai ajuns la timpul când poţi înţelege şi alege ce vrei. Nimeni nu are dreptul să te judece, şi chiar dacă ar face aşa, să nu uiţi că nici timpul şi nici adevărul nu e a lor. Timpurile sunt diferite asemenea adevărurilor. Timpurile sunt multe, precum adevărurile! Numai timpul va arată cine a avut dreptate în urma alegerii făcute de tine, de alţii!

Timpul de acum e al tău şi nu îl deţine nimeni, afară de tine şi Creator! Ţi-a fost dat în dar, de aceea să-l foloseşti cu înţelepciune, căci el trece şi odată cu el trece cea mai importantă avere a omului – însuşi timpul!

Ce poţi face cu el? Stă în puterea ta de a înţelege şi de a înfăptui ce ai înţeles şi ales!
...
Ioan Vasilescu

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai obișnuite tehnici de manipulare folosite de specialiști sau nu, ieri și azi

Testul de personalitate JUNG. Află cele 16 tipologii de personalitate.

Relația dintre știință și religie

Poveste. Și asta va trece!

Viaţa, un adevărat laborator de situaţii în care te adaptezi