Apocalipsa maiasa nu va fi...

Dupa unii, se aproprie sfarsitul lumii!!! Cat mai este pana pe 21 decembrie 2012? Cateva zile… Unii ditre noi au inceput sa astepte “apocalipsa” cu petreceri in cluburi, altii invita populatia la cumparaturi, oferind tot felul de promotii, altii din contra sunt speriati de perspectiva unui sfarsit catastrofal. 

Unii se bucura, altii sunt ingrijorati! Unii fac profit, altii cheltuie! Si pana la urma e doar o zi care va trece… exact cum a trecut anul 1000, anul 2000 si alte zile apocaliptice… 

Pentru cei care folosesc acest eveniment ca instrument de marketing, pot oarecum sa-i felicit ca stiu sa vanda, sa produca, pentru ceilalti pot doar sa scriu si sa-i incurajez sa se trezeasca din “vraja” sfarsitului profetit… 

Indiferent cum asteapta lumea sfarsitul, general sau individual, fara a face o intreaga filosofie din acest eveniment, personal va spun ca acest sfarsit mayas nu va fi, macar dintr-un singur motiv cat se poate de simplu: omul nu este in stare sa stie cand vine sfarsitul! 

Omul este neputincios sa prezica un cutremur cu 5 minute inainte, dar sa mai prevesteasca un sfarsit atat de universal! Nici macar Iisus nu S-a “aventurat” sa spuna cand va veni sfarsitul, lasand acest eveniment sa fie implinit de intelepciuna si stiinta lui Dumnezeu Tatal. 

Asa ca, pentru ce sa cred zvonurile si sa ma ingrijorez fara temei? La aceasta neingrijorare va invit si pe dumneavoastra. Nu va temeti! Sfarsitul nu va veni cand vrea omul! Poate doar autodistrugerea! 

Ioan Vasilescu

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai obișnuite tehnici de manipulare folosite de specialiști sau nu, ieri și azi

Testul de personalitate JUNG. Află cele 16 tipologii de personalitate.

Relația dintre știință și religie

Poveste. Și asta va trece!

Viaţa, un adevărat laborator de situaţii în care te adaptezi