Prajitura cu gem si cacao

Chiar daca s-a terminat postul, aceasta prajitura este oricand gustoasa. E usor de facut si copiilor le place foarte mult. Aveti nevoie de :
- 1 cana ulei
- 2 cani apa
- 7 linguri gem de prune sau mere
- 2 linguri cacao
- 1 cana jumatate zahar
- 1 lingurita bicarbonat
- arome
- 1 canita miez de nuca sfarmat
- 2 cani jumatatea faina

Se fierbe apa cu zaharul pana se dizolva. Cand se raceste siropul, se adauga pe rand uleiul, gemul ( acesta trebuie sa fie acrisor, de preferat de prune sau mere ), aromele ( zahar vanilinat, esenta de rom, coaja de lamaie), cacao, bicarbonatul stins si faina. Miezul de nuca nu face parte din reteta, e un amendament al sotiei, se poate si fara el, tot buna e.
Secret: Sotia mea a stins bicarbonatul de doua ori, astfel prajitura nu o sa mai aiba gust de bicarbonat si o sa creasca frumos!
Se lasa la cuptor la foc potrivit, 30-40 de minute. Pentru a proba daca este gata prajitura, incercati cu scobitoarea pana cand nu se mai lipeste.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Testul de personalitate JUNG. Află cele 16 tipologii de personalitate.

Cine suntem și ce facem noi cu adevărat?

Supa de rosii cu legume

Puţin despre alergare!

Din nimic a luat nastere Universul?