Budinca cu branza si paste

Dupa mesele copioase de sarbatori, satuli de preparatele din carne, sotia mea s-a gandit sa pregateasca o budinca delicioasa. Imi aduc aminte de aceasta reteta inca din timpurile cand eram tineri indragostiti, cand sotia imi aducea acest dulce desert, copt la baza si cremos la mijloc. Tocmai de aceea s-a gandit sa-mi faca o surpriza placuta... Iata ce i-a trebuit pentru pregatirea budincii cu branza:

- o punga de 500 de grame de paste ( de preferinta spaghete, dar merg si cele spirale sau alte forme)
- 4 oua
- 4-5 linguri de zahar ( dupa gust )
- 400 grame de caş
- 1 plic de zahar vanilinat
- 1 cana de lapte

Cum se procedeaza pentru a o pregati:

Se fierb pastele timp de 10 minute, cu o lingura de ulei si un varf de cutit de sare, apoi se strecoara si se dau prin apa rece. Dupa ce s-au scurs bine se adauga branza data pe razatoare, ouale batute, zaharul si aromele. Se amesteca bine.Se unge tava cu ulei si se pune compozitia. Apoi se toarna o cana de lapte pentru a se inchega mai bine compozitia, acesta e un secret pe care l-a aflat de curand.Se pune la cuptor si se lasa la copt cam 40-45 de minute. Simplu, nu?  Va dorim pofta buna!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Testul de personalitate JUNG. Află cele 16 tipologii de personalitate.

Viaţa, un adevărat laborator de situaţii în care te adaptezi

Argumentul ontologic pentru existența lui Dumnezeu

Schimbările din teamă

Cele mai obișnuite tehnici de manipulare folosite de specialiști sau nu, ieri și azi