Clatite cu crema de cacao


Clatitele, poate fi cel mai simplu si unul din cele mai gustoase deserturi la care apeleaza multi dintre noi, atunci cand vor sa faca ceva dulce, gustos si rapid... Asa a gandit si sotia mea. A vrut ceva dulce si noi toti (eu si copiii) am fost de acord cu ea. Numai ca prepararea compozitiei de clatita a fost responsabilitatea ei, iar realizarea turtelor si umplerea clatitelor a fost responsabilitatea mea. Cand a ales cate clatite sa faca si pentru cate persoane (4 persoane), a calculat si cantitatea ingredientelor folosite. Nu a facut o compozitie de aluat cu oua si lapte, a ales varianta vegetala. Pentru aproximativ 20 foi de clatite a avut nevoie de:


• 500-600 grame faina de grau
• Apa minerala
• 1 varf de cutit cu bicarbonat stins cu putin otet
• 2 linguri de ulei
• 2 linguri de zahar

Peste faina se adauga apa cate un pic, pana ce mixul de apa-faina ajunge la consistenta aluatului de clatita (grosut lichid). Apoi a adaugat restul ingredientelor, amestecand inca 2 minute cu mixerul.

Pentru umplutura, eu am folosit crema vegetala de cacao (cumparata din comert), miezul de la 10 nuci, pe care le-am copt si pisat, 100 gr de stafide si coaja de la o portocala.

Am purces la realizarea foilor de clatite si cu prilejul luarii lor de pe foc, le-am uns cu crema de cacao, presarand peste aceasta mixul format din nuci, stafide si coaja de portocala. Rezultatu? Pur si simplu delicios! Clatitele cu crema de cacao se pot servi atat calde, dar si reci, insa daca ma intrebati pe mine, le prefer atunci cand sunt reci. De ce? Pentru ca aromele s-au intrepatruns mai bine si gustul lor e mai intens la rece.Va dorim pofta buna!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Testul de personalitate JUNG. Află cele 16 tipologii de personalitate.

Viaţa, un adevărat laborator de situaţii în care te adaptezi

Argumentul ontologic pentru existența lui Dumnezeu

Omul lingusitor

Ce a funcționat bine în aceste zile fierbinți de toamnă?