Cartofi copti in cuptor

De multe ori atunci când dorim să mâncăm ceva simplu, uităm că avem prin cămară ingrediente care ar putea să ne alinte cu aromele lor, mai ales dacă sunt pregătite într-un mod special şi cât se poate lipsit de greutate. Aşa am făcut aseară. Mi-am adus aminte de iarna petrecută cu bunicii la ţară, atunci când vârsta şi prezenţa lor îmi permitea şi odată cu aceste amintiri, de focul din sobă şi cartofii copţi pe plita încinsă.

Vrând să reînvii amintirea aceasta în timpul nostru, i-am propus soţiei ce vreau să fac. Am purces la treabă, alegând şi decojind cartofii. I-am spălat, i-am pus în tava de cuptor, apoi i-am taiat şi i-am stropit cu ulei de măsline, pentru ca sarea (de mare, dar nu obligatoriu) şi cimbrul uscat să se lipească bine de ei. Am băgat tava la cuptor şi am aşteptat circa o oră să se facă. Pentru a fi pătrunşi si rumeniţi mai bine pe mai multe părţi, la jumătatea timpului i-am întors şi i-am mai dat cu ulei. Ĩnainte de a îi scoate din cuptor, am făcut mămăliga şi am curăţă usturoiul. Am preferat să mănânc usturoiul aşa cum este el, necomplicând lucrurile cu un sos, doar trebuia să fie ca la bunici… Ce mai, o bunătate! Ĩi spuneam soţiei că ar fi bine ca cineva să inventeze un aparat de filmat sau fotografiat care să înregistreze aromele degajate de aceste bunătăţi simple, însă cum nu cred că este posibil, cel puţin acum, vă încurajez pe voi să vă aventurati în a face aceşti cartofi copţi. Poftă bună!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Testul de personalitate JUNG. Află cele 16 tipologii de personalitate.

Viaţa, un adevărat laborator de situaţii în care te adaptezi

Argumentul ontologic pentru existența lui Dumnezeu

Omul lingusitor

Ce a funcționat bine în aceste zile fierbinți de toamnă?