Dovleac copt cu miere si scortisoara


Unul din deserturile simple pe care le-am asociat totdeauna cu toamna sau cu atmosfera sărbătorilor de iarnă, îl regăsesc în domnia sa, bostanul turcesc, cel bun de copt. Mirosul aromat, culoarea orange şi gustul dulce al bostanului făcut la cuptor mă leagă de copilărie, aşa cum nici un alt desert nu o poate face. Iată de ce aseară am hotărât să fac bostan copt. Şi nu îmi pare rău.

Uşurinţa cu care se pregăteşte îl face şi mai ispititor. Dacă aveti bostan pe acasă sau dacă mai găsiţi în comert (eu îl am din grădin socrilor), nu ezitaţi să-l faceţi. Pe cât de simplu, pe atât de bun.

Iată cum am procedat. Am tăiat bostanul în felii, aşa cum se face cu pepenele. L-am curăţat de sâmburi şi de coajă şi l-am pus pe tavă, care se bagă în cuptorul încins, la foc mare (200-220 grade). L-am lăsat la cuptor o oră, iar cu 20 minute înainte de a fi scos, l-am uns cu miere de albine şi l-am presărat pe deasupra cu scorţişoară pudră. Când l-am scos din cuptor, mierea care nu a rămas pe feliile de bostan, în amestec cu o parte din scorţişoară s-a prelins (din cauza căldurii) pe fundul tăvii. Eu unul nu v-aş încuraja să aruncati mierea topită cu acea scorţişoară, căci aceasta se va întări pe tavă, se va caramelize si rezultatul...mmm! Dacă vă puteti imagina cum poate mirosi… dacă nu, atunci grăbiţi-vă să pregătiţi acest desert simplu şi cu siguranţă vă veti bucura de gustul şi mirosul plăcut al bostanului. Ĩnainte de a vă spune poftă bună, vă spun că cele mai simple ingrediente ne pot aduce multe bucurii şi stări de bine în această viaţă. De aceea, şi această reţătă simplă vă poate face să vă simtiti bine! Şi pentru a aduce şi mai multă simplitate, următoarea reţătă va fi tot una culeasă din bunici – cir din făină de porum! Până vom face cunoştinţă cu această reţetă, vă doresc poftă bună!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai obișnuite tehnici de manipulare folosite de specialiști sau nu, ieri și azi

Testul de personalitate JUNG. Află cele 16 tipologii de personalitate.

Relația dintre știință și religie

Poveste. Și asta va trece!

Viaţa, un adevărat laborator de situaţii în care te adaptezi