Bors cu peste

Personal, nu eram un amator al borsului cu peste, asta pana cand ,cu ceva timp in urma am mancat la niste cunostinte din Dobrogea un bors cu peste asa cum numai ei stiu a pregati. Mi-a placut, cu atat mai mult cu cat pestele era proaspat scos din apele curgatoare ale Dunarii. In incercarea de a fi cat mai aproape de origini, sotia mea a facut de curand un bors de peste, singurul lucru care nu l-a respectat a fost pestele, folosind macrou. Si nu-mi pare rau – parca pestele de apa sarata ii da un gust mai bun borsului. Iata ce i-a trebuit pentru a-l face:
- 4 pesti ( macrou ) fara cap
- 1 morcov
- 1 pastarnac
- 1 ceapa
- 2 cartofi
- 1 ardei
- Bulion/rosie
- Un pumn de orez
- Sare, piper
- Verdeata
- Bors crud
Cum a procedat:
Se taie toate zarzavaturile si se calesc putin in ulei, se adauga apa si se lasa la fiert. Cand sunt pe jumatate fierte se adauga orezul. Putin mai tarziu se adauga si borsul, in functie de gust si de cantitatea de ciorba pe care doriti sa o preparati. Se potriveste de sare si condiment. Cand este aproape gata se pune pestele taiat bucati si se mai lasa la fiert circa 5-7 minute, nu prea mult pentru ca se sfarma.
Se adauga verdeata tocata marunt! E o reteta simpla si se prepara foarte repede! Va dorim pofta buna!


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Testul de personalitate JUNG. Află cele 16 tipologii de personalitate.

Viaţa, un adevărat laborator de situaţii în care te adaptezi

Argumentul ontologic pentru existența lui Dumnezeu

Schimbările din teamă

Cele mai obișnuite tehnici de manipulare folosite de specialiști sau nu, ieri și azi