Cod la cuptor cu legume

De foarte mult timp nu am mai mâncat cu atâta plăcere un peşte. De ce? Pentru că de data aceasta mi-a ieşit aşa cum mi-am dorit: gustos, pătruns de mirodenii, uşor moale, uşor crocant, cu un miros mai mult a pui decât a peşte la cuptor... Nu de puţine ori ne dorim ca mâncarea care o facem să iasă după gustul nostru sau după ceva asemănător mâncat undeva, de care noi ne aducem aminte...

Acest peşte la cuptor chiar mi-am dorit să iasă aşa cum l-am gândit şi rezultatul a fost cel aşteptat! Secretul? Mirodeniile...

Dar mai înainte de a ajunge la ele, iată de ce am avut nevoie pentru un peşte la cuptor reuşit, destinat unei familii cu 4 persoane:

- 4 peşti (eu am folosid cod)

- 6 cartofi potriviţi

- 2 morcovi

- 2 cepe galbene potrivite

- 2 caţei de usturoi

- 2 roşii

- Mixt de mirodenii, câte puţin din fiecare, dar nu foarte puţin (mentă, usturoi granulat, oregano, marar, piper, sare de mare, boia iute si dulce)

Cum am procedat? Pestele l-am curăţat, i-am îndepărtat capul şi fiecare peşte l-am împărţit în două, iar fiecare parte din peşte la rândul ei în două. Astfel dintr-un peşte a rezultat 4 bucăţi, iar la final 16 bucaţi. După ce am curăţat şi tăiat peştele, am scos tava de cuptor, şi am uns cu ulei. Apoi am adăugat cartofii tăiaţi cuburi, morcovii felii, ceapa în inele, usturoiul şi roşiile mărunt. Astfel am pregătit patul de legume unde avea să poposească peştele tăiat spre a fi gătit. Ĩnsă înainte de a pune peştele pe patul de legume am dat atenţie mirodeniilor, căci vă spuneam că ele au fost secretul pentru gustul bun al produsului finit. Am presărat fiecare bucată de peşte şi pe o parte şi pe alta cu mixtul de mirodenii pregătit în prealabil. După acest lucru, totul a mers la cuptorul încălzit cu cel puţin 10 minute înainte de a fi introdusă tava şi am lăsat la un foc de 180 de grade C timp de 40 minute. Ĩnainte cu 5 minute de a scoate tava, am presărat totul cu puţin ulei de măsline. Ceea ce a rezultat a fost o delectare pentru ochi, nas, gust şi stomac.

Am servit cu mămăliguţă. De mujdei de usturoi nu am mai avut nevoie, căci a avut suficient de pa patul de legume şi de la mixul de mirodenii. Vă dorim poftă buna şi nu uitaţi: îndrăzniţi a găti, chiar dacă mai greşiţi!

Poate va place si saramura de peste

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai obișnuite tehnici de manipulare folosite de specialiști sau nu, ieri și azi

Testul de personalitate JUNG. Află cele 16 tipologii de personalitate.

Relația dintre știință și religie

Poveste. Și asta va trece!

Viaţa, un adevărat laborator de situaţii în care te adaptezi