Inlocuitorul de bună voie

Un vizitator, care se plimba într-o zi într-un cimitir, observă pe un om, care era ocupat cu sădirea unor flori pe un mormânt. Săditorul de flori fu întrebat:
"Este fiul dumitale care e îngropat aici?"
"Nu." Răspunse omul.
"Este poate fratele dumitale sau vreo rudă a dumitale?"
"Nu! Nu!"

După ce lăsase o scândurică pe care o ţinuse în mâna, omul răspunse: "Ei bine, iţi voi istorisi povestea acestui mormânt:

Când izbucni războiul, am fost chemat şi eu la mobilizare. Eram sărac, aveam o soţie bolnavă şi şapte copii. Cu toate acestea m-am văzut silit să-i părăsesc, deoarece nu aveam bani să plătesc un înlocuitor, aşa cum mi-ar fi îngăduit pe atunci legea. Mă pregăteam deci de plecare, părăsind familia pentru a merge la război contra inamicului. În preziua plecării, veni la mine un tânăr, pe care-l cunoşteam şi îmi zise: “Dumneata ai o familie numeroasă, eu sunt singur. Voi pleca în locul dumitale". Şi plecă în adevăr în locul meu. Într-o luptă crâncenă fu rănit şi fu adus la spital. După lungi suferinţe muri şi fu îngropat aici. De atunci doream arzător să văd mormântul său .În vederea acestui scop am economisit atâţia bani cât am putut şi ieri am sosit. Abia astăzi am reuşit să descopăr locul unde se odihneşte."

În timp ce omul istorisea aceste lucruri ochii i se umplură de lacrimi. Lua scândurica pe care o lăsase jos şi o înfipse în pământ, la căpătâiul mormântului. Sub numele soldatului fură scrise şi următoarele cuvinte: A murit pentru mine.

„Cristos ne-a răscumpărat din blestemul Legii, făcându-Se blestem pentru noi” Galateni 3:13

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai obișnuite tehnici de manipulare folosite de specialiști sau nu, ieri și azi

Testul de personalitate JUNG. Află cele 16 tipologii de personalitate.

Relația dintre știință și religie

Poveste. Și asta va trece!

Viaţa, un adevărat laborator de situaţii în care te adaptezi