Să fi fost oare pruncul Iisus?

A fost odată o femeie foarte bună care, de Crăciun, obişnuia să împartă cu multă plăcere copiilor săraci diferite dulciuri. Cu mult timp înainte de sărbătoarea Crăciunului începuse să facă prăjituri la cuptor, pentru a le împărţi apoi în faţa ieslei din biserică. Când termină de gătit, un miros îmbietor umplu casa şi se răspândi până în stradă. Prăjiturile stăteau frumos aranjate pe masă. Când le privea, femeia se umplea de bucurie şi mândrie.
Deodată însă se auziră nişte lovituri în uşă. În faţa uşii stătea un copil străin şi privea parcă vrând să ceară ceva. "Vreţi să-mi daţi o prăjitură?", o rugă el pe femeie. Femeia se scuză, pentru că nu voia să înceapă aşa devreme să consume prăjiturile. "Ce-ţi pasă ţie, copile! spuse ea. Crăciunul este abia de azi într-o săptămână!" "Crăciunul este astăzi!", răspunse copilul. Totuşi, femeia nu se gândea la nimic altceva decât la faptul că acest copil dorea cu orice preţ să pună mâna pe una din prăjituri. De aceea îl alungă din faţa uşii.
În noaptea Crăciunului, femeia împachetă prăjiturile. Când sosi la biserică, observă că parohul şi clopotarul stăteau trişti în faţa ieslei. Era goală. Atunci femeia îşi aminti de copilul străin şi se gândi: "Să fi fost el oare pruncul Iisus!?"

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai obișnuite tehnici de manipulare folosite de specialiști sau nu, ieri și azi

Testul de personalitate JUNG. Află cele 16 tipologii de personalitate.

Relația dintre știință și religie

Poveste. Și asta va trece!

Viaţa, un adevărat laborator de situaţii în care te adaptezi