Ĩntrebarea “De ce?”

De foarte multe ori m-am întrebat de ce Dumnezeu nu intervine atunci când lucrurile iau o întorsătură anormală în rândul oamenilor, când totul devine un haos, dezordine, când războiul bate la uşă…?

Stiţi ceea ce cred acum? Că de foarte multe ori El ar vrea să ne adreseze aceiaşi întrebare, numai că noi nu ascultăm… Şi El ne poate întreba de ce nu ne schimbăm viziunea despre viaţă?; De ce nu încetăm să ne urâm între noi?; De ce distrugem în jur ce este mai frumos?; De ce atunci când am greşit nu învăţăm din consecinţele greşelii?; De ce atunci când avem posibilitatea să alegem dintre bine şi rău, alegem răul?; De ce suntem invidioşi?; De ce suntem prefăcuţi în credinţă şi nu siceri?; De ce suntem mândri şi nu smeriţi?; De ce alegem viciile şi nu virtutea?; De ce suntem lacomi?; De ce nu mai preţuim frumosul?; De ce alegem prostia?; De ce bârfim?;  De ce ne batem joc de trupurile noastre?; De ce nu preţuim prietenia?; De ce nu alegem cinstea?; De ce alegem minciuna şi nu adevărul?; De ce?, de ce?, de ce?

Multe întrebări ne pot fi adresate, însă la câte din ele am putea suporta să dăm răspunsul sau măcar să le auzim? E foarte simplu şi poate la fel de uşor să căutăm vinovăţia în alţii, inclusiv în Dumnezeu, însă mai uşor este să trecem de noi, fără a ne întreba “de ce?”... 

E prea incomod pentru noi? Să fie din teama că putem descoperi ceva la noi care să ne deranjeze?
...
Ioan Vasilescu

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai obișnuite tehnici de manipulare folosite de specialiști sau nu, ieri și azi

Testul de personalitate JUNG. Află cele 16 tipologii de personalitate.

Relația dintre știință și religie

Poveste. Și asta va trece!

Viaţa, un adevărat laborator de situaţii în care te adaptezi