Inteleptul si mistretii

“Luaţi seama la voi înşivă, ca nu cumva să vi se îngreuieze inimile cu îmbuibare de mâncare şi băutură, şi cu îngrijorările vieţii acesteia, şi astfel ziua aceea să vină fără veste asupra voastră. Căci ziua accea va veni ca un laţ peste toţi cei ce locuiesc pe toată faţa pământului.” Luca 21:34,35
Era odată un sat atacat deseori de mistreţi. Ĩn fiecare zi, aceştia intrau în sat şi provocau mari distrugeri în incercarea lor de a-şi găsi hrana. Sătenii au încercat diferite metode pentru a-i îndeparta sau a-i vâna, dar fără prea mult noroc. Ĩntr-o zi, un înţelept dintr-un sat vecin a venit sa-i sfătuiască pentru a scăpa de mistreţi. El le-a cerut sătenilor să îi asculte întocmai sfaturile şi instrucţiunile. Pentru că deja încercaseră până atunci tot ce le stătuse în puteri, sătenii au acceptat.Ĩnţeleptul le-a spus acestora să adune mâncare pentru mistreţi din toate gospodăriile şi să o puna în mijlocul unui câmp.
Ei i-au urmat sfatul şi îndată au văzut sute de mistreti apropiindu-se de locul unde fusese asezata mancarea. Mistretii s-au aratat mai intai ingrijorati, dar odata ce au luat primele inghitituri au prins curaj si s-au intors in acel loc si in zilele urmatoare.
In fiecare zi, satenii puneau cat mai multa mancare… iar mistretii veneau acolo sa manance. Dupa un timp, inteleptul le-a cerut oamenilor sa ridice patru stalpi mari care sa marcheze locul. Mistretii erau prea preocupati de manancare si n-au observat. Dupa cateva saptamani, mistretii aveau deja obiceiul de a veni sa manace mancarea pusa de sateni fara sa mai dea atentie locului unde ea se gasea asezata. Inteleptul a pus apoi oamenii sa imprejmuiasca cu un gard campul si sa faca o poarta mare pe unde sa poata intra mistretii sa manance. In cele din urma, satenii au reusit sa termine gardul si atunci au inchis poarta, prinzand mistretii inauntru. Mistretii fusesera invinsi!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai obișnuite tehnici de manipulare folosite de specialiști sau nu, ieri și azi

Testul de personalitate JUNG. Află cele 16 tipologii de personalitate.

Relația dintre știință și religie

Resursele umane azi! Ce trebuie să facă un manager de RU, în afară de recrutării?

Poveste. Și asta va trece!