Dupa iubirea noastra... masura judecatii

Dumnezeu nu judeca omul dupa fata lui, nici nu ia seama la cat de multe informatii detine in anumite domenii sau ce studii are. Nu ia seama nici cat de bine stapaneste omul darul vorbirii ori cat de bine stapaneste anumite invataturi a unor credinte.
Dumnezeu judeca omul dupa atitudinea sa, dupa atitudinea fata de El, fata de cuvantul Sau si implinirea cuvantului Sau, dupa raportul dintre om si om si dupa alegerile care le face.
Judecata lui Dumnezeu este dreptate si iubire, si dupa acestea se va face si judecata noastra. Daca suntem creati dupa chipul si asemanarea Lui, atunci avem in noi amprenta lui Dumnezeu, iubirea si dreptatea. De noi tine daca pana la sfarsitul vietii ne apropiem sa fim judecati in functie de cat am implinit masura asemanarii cu El. Caci, la Judecata de apoi nu vom fi intrebati ce studii am absolvit, ce bagaj de cunostinte avem sau ce diplome de doctorat am pus in rame. Judecata noastra va fi iubirea noastra. Intrebarea lui Dumnezeu va fi: “Cat ai iubit omule in viata?”, si raspunsul acestei intrebari ne va fi masura judecatii!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai obișnuite tehnici de manipulare folosite de specialiști sau nu, ieri și azi

Testul de personalitate JUNG. Află cele 16 tipologii de personalitate.

Relația dintre știință și religie

Resursele umane azi! Ce trebuie să facă un manager de RU, în afară de recrutării?

Poveste. Și asta va trece!