Ce fac cu "celebritatea"?


Pe 17 august 1966 la Toronto, formatia Beatles declara in fata publicului ca a devenit mult mai celebra decat Iisus Hristos.

Cu siguranta la acea vreme o buna parte din tineretul care ajunsese sa cunoasca formatia si care o idolatriza cu pasiune, era constient de fenomenul muzicii si a mesajului care il promovau cei patru baieti din formatie!

Acelasi tineret cred ca nu avea o privire de ansablu mondial daca ignorau faptul ca religia crestina era cu mult mai departe decat a fost si va fi vreodata Beatles.

Beatles a adus ceva nou in muzica, insa in plan social si in mentalul colectiv de atunci si de azi, intr-o mai mica parte, datorita mesajului lor au contribuit cred cu mai multe lucruri nu foarte pozitive.

Crestinismul si Iisus Hristos au ramas si au contribuit cu mult mai mult decat a contribuit vreodata o religie in aceasta lume sau un curent cultural, artistic sau orice natura ar avea el, iar aici nu conteaza cat de celebru esti, ci ce ai lasat in urma ta.

Celebru poate deveni oricine iese dintr-un anonimat. Celebru a fost si Hitler si Stalin si Lenin si altii, dar ce au lasat ei in urma?

Iisus nu S-a gandit la celebritate (termenul nici macar nu exista atunci), ci S-a gandit cum sa aduca lumea la Dumnezeu si cum sa o impace cu El. Beatles ce a facut? A fost opusul lui Iisus, iar mesajul si lucrarea lor au fost in contradictie cu ceea ce a invatat Iisus Hristos. Iata valoarea "celebritatii" lor.

De accea cred ca masura celebritatii este data de ceea ce poate face bine celebritatea. Daca face rau sau bine, atunci celebritatea se masoara si se cantareste in efectele produse. Este valabil atat pentru un star pop, cat si pentru o religie, oricare ar fi ea!

Ioan Vasilescu

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai obișnuite tehnici de manipulare folosite de specialiști sau nu, ieri și azi

Testul de personalitate JUNG. Află cele 16 tipologii de personalitate.

Relația dintre știință și religie

Poveste. Și asta va trece!

Viaţa, un adevărat laborator de situaţii în care te adaptezi