Noi si clasa politica


Să nu furaţi, să nu minţiţi, să nu vă bucuraţi de ceea ce este al celuilalt de lângă voi, să slujiţi aproapele, să nu faceţi celorlalţi ceea ce nici vouă nu vă place, să vă iubiţi aproapele ca pe voi înşivă... 

Iată poruncile înalte pe care politicienii în momentul în care depun jurământul, jură solemn să le păzească, chiar dacă nu sunt conştienţi de ele atunci când îşi pun mâinile pe Biblie.

Jură fără să aprofundeze ceea ce fac. Vorbesc fără să gândească asupra cuvintelelor care le dau naştere. Făptuiesc ceea ce nu îşi închipuie.

Cei douăzeci şi ceva de ani de la căderea comunismului nu ne-au adus libertatea, ci doar închipuirea că o avem. Suntem "robii" unui sistem defectuos, a unui stat confiscat de o clasă politică coruptă, ce nu are viziune politică, socială şi morală, ce distruge în loc să zidească pe temelii bune, ce corupe şi lasă în urmă toată mizeria lor umană, toată mizeria lor pentru a distruge şi înstrăina patrimoniul naţional, cultură, învăţământul, sistemul sanitar, agricultură, industria... 

Avem o clasă politică care se dă drept creştină şi demnă, însă în schimb le vedem actul de iresponsabilitate care îi arată aşa cum sunt, iresponsabili în decizii şi în măsurile pe care le iau, oameni care încalcă pentru binele propriu, indiferent de mijloacele şi instrumentele folosite, binele celuilalt. 

Nu toţi stau în aceiaşi oală, căci sunt conştient că printrei ei mai sunt şi pomi roditori care dau rod bun. Dar acestora le este aproape imposibil să pună sămânţa cea bună, pentru a ieşi mâine rodul cel plăcut.

Ceilalţi, au impresia că ei sunt peste tot poporul, deasupra lui, însă au uitat că poporul i-a investit cu statutul de demnitar pentru a fi acolo să îi reprezinte interesele. Nu sunt şefii noştri, nici a copiilor şi a părinţilor noştri, ei sunt demnitarii care trebuie să slujească această ţară şi acest popor, însă din nefericire nu se ridică nici moral, nici politic la nivelul pe care îl întruchipează statutul de demnitar.

Mint, ucid (la figurat cel puţin...), corup, fură bunul cetăţeanului, nu aduc valoare, ci lipsa ei în toate instituţiile statului şi în rândul majorităţii celor care lucrează în ele!

Personal, nu mă mai simt reprezentat de nimeni la nivel înalt, ci mă simt înşelat, minţit şi dezamăgit în ţara mea de cei de la care ar trebui să am pretenţia că pot învaţă ceva.

Totuşi, cred cu tărie că aceste vremuri vor fi lecţii pentru acest popor şi că pe viitor nu vor mai crede cu uşurinţă cuvintele ce nu pot fi acoperite cu fapte, iar atunci când unii politicieni vor îndrăzni să promită mult mai mult decât pot face cu adevărat în realitatea noastră şi nu a lor, noi, şi mai ales noi cei tineri vom şti cum să cântărim şi cum să cernem adevărul de minciună.

Şi cred cu aceeaşi tărie, că vom lupta pentru a fi liberi şi nu robi minciunii, spiritului de distrugere şi a lipsei de moralitate şi corectitudine. Vom avea tăria să construim pe temelia cea bună, acolo unde virtutea şi principiile sănătoase, acolo unde munca şi iniţiativa vor da rod la timpul lor, pentru a dovedi că poporul este cu adevărat stăpân pe el şi că nu poate decade în spiritul cuvintelor care spun că dacă peştele se împute de la cap, după el urmează şi restul.

Ioan Vasilescu

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai obișnuite tehnici de manipulare folosite de specialiști sau nu, ieri și azi

Testul de personalitate JUNG. Află cele 16 tipologii de personalitate.

Relația dintre știință și religie

Poveste. Și asta va trece!

Viaţa, un adevărat laborator de situaţii în care te adaptezi