Vrajitoare...babe boite!


"Sa nu existe nimeni care sa-si treaca fiul sau fiica, care sa se indeletniceasca cu ghicirea, prezicerea, talmacirea semnelor, vrajitoria, care sa arunce vraji, care sa cheme duhurile si sa descante sau care sa caute pe cei morti" (Deuteronomul 18:10,11)

Vrajitoarele de la noi si in general, marturisesc despre ele ca au un har de la Dumnezeu care-l pun in slujba omului... dupa '89, multe astfel de babe cu coroane si tinerele frumusele boite si pline cu aur si margele de zici ca sunt facute din ele, apar prin ziare, la televizoare ori pe internet intr-o lumina placuta ochiului credul, placuta celui care este dornic de castig, de legare sau dezlegare a cununiei, de vindecare a masculinitatii sau alte bazaconii inventate sau inflorite in vorbe mieroase si fapte miraculoase.

Eu unul nu cred in astfel de practici, nu cred in ele sau in ei, nu cred ca au "harul"de la Dumnezeu si drept vorbind, cred ca sunt cele sau cei mai sarlatani oameni din lume, indiferent cine ii lauda, indiferent unde apar si cand apar.
...
Ceea ce ma socheaza, nu consta in ce fac acesti indivizi care se pretind vindecatori, clarvazatori etc.... ci faptul ca cei care se numesc crestini, ori sunt oameni cu capul pe umeri, dovedesc contrariul si arata ca sunt altfel decat pretind. Se lasa inselati, dusi in eroare, furati si indepartati de principiile sanatoase ale valorilor crestine.
...
Cum poate un crestin sa apeleze la vrajitoare, in masura in care Biserica in general si Scriptura condamna cu desavarsire vrajitoria? Isi pun speranta in bazaconiile aruncate de acesti oameni, care nu au nici o putere. Daca i-as spune unei vrajitoare ca sunt necasatorit (cu toate ca sunt), ea mi-ar zice ce vreau sa aud, adica ca, foarte curand ma voi casatori. Si exemplele pot continua... E pacat si trist ca oamenii se lasa infranti de probleme si apeleaza la aceste "sfinte" pline de harul nu stiu cui...
...
Vrajitoarele zic ca nu lucreaza cu Diavolul, ci cu Dumnezeu, caci "uite la mine, folosesc icoane, crucea, apa sfintita, busuiocul si ma rog la sfinti..."! Cata ipocrizie constienta, cata minciuna stiuta de ele si ascunsa lumii care le calca pragul caselor!

Cum pot zice ele ca lucreaza cu Dumnezeu, cand Apostolul Petru a mustrat si a fost impotriva acestor practici!? Ele se dau in fata lumii crestine, zic ca tin post si fac semnul crucii, insa practica lor nu este crestina, este de sorginte pagana, imbinata cu ritualuri satanice, folosindu-se doar de simbolurile crestine pentru a duce in eroare. Ele zic ca fac magie alba, care e buna, insa mai sunt altele care fac magie neagra, violeta etc. Sa fiu inteles, nu exista magie buna, exista doar magie care nu lucreaza in binele omului, ci impotriva lui si nu are nimic de-a face cu crestinismul!
...
Daca spun ele ca sunt atat de pline de har, atunci de ce nu o arata? Opulenta lor cu care se afiseaza, coroanele si lanturile de aur, preturile cerute pentru serviciile lor, palatele si vilele de lux in care stau, masinile cu care merg, toate acestea ce sunt, dovada unei bune cuviinte, a unei smerenii pe care o afiseaza ca bune vindecatoare si crestine ce sunt? Oare Iisus a dat harul oamenilor ca acestia sa se foloseasca de el pentru a face bani si bogatii? Cum S-a purtat Iisus si ce casa, bani sau avere a avut El? A cerut bunuri materiale celor pe care ii vindeca si ajuta ? Ori apostolii au cerut bani pentru serviciile lor medicale, sociale sau spirituale? Iata aici diferenta dintre sfinti si dintre sarlatanii acestia: clarvazatori, vrajitori sau ce o mai fi ei!
...
Ar trebuie condamnate aceste practici faca retinere, fara regret si fara teama de "blesteme", atat de noi, dar si de Biserica. Nu trebuie lasate aceste practici sa prolifereze si nici cei care le practica sa se imulteasca ca ciupercile dupa ploaie! Cum putem face ca aceasta proliferarea sa nu se extinda? Simplu: sa nu mai apelam la babele si tinerelele boite pline de har... Altfel, vom ajunge un neam asistat de vrajitoare, imbogatind sarlatanii si saracind naivii...

Ioan Vasilescu

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai obișnuite tehnici de manipulare folosite de specialiști sau nu, ieri și azi

Testul de personalitate JUNG. Află cele 16 tipologii de personalitate.

Relația dintre știință și religie

Poveste. Și asta va trece!

Viaţa, un adevărat laborator de situaţii în care te adaptezi