A lui Iisus


"Mama mea si fratii Mei sunt cei care asculta Cuvantul lui Dumnezeu si-l implinesc" Luca 8.21 

Plecand de la acest verset din Noul Testament, este de inteles cum ii putem deveni Domnului Iisus frati si surori... Cu alte ocazii, in expunerile evangheliilor ne-a mai numit si frati, dar si prieteni. Insa problema care o ridica acest verset nu tine de cum noi ca oameni simpli putem ajunge fratele sau sora Domnului Iisus, ci cum putem ajunge noi ca oameni, mama lui Iisus, Domnul Dumnezeul Nostru?
...
Nu este usor sa intelegem, insa nu este nici ascuns mintii si sufletelor noastre. Totusi, chiar daca ajungem sa descifram macar un pic din adancul sensului ce-l voi expune mai jos, intr'adevar nu vom reusi sa intelegem deplin decat atunci cand vom fi cu adevarat traitori in Cuvant si a Cuvantului in noi.
...
Pentru a capata o oarecare intelegere cu privire la problema ridicata, voi face o analogie intre procesul in care viitoarea mama aduce in viata un prunc si nasterea Cuvantului in noi. Intre noua mamica si fatul care se prinde cu viata de interiorul ei, se creaza o legatura speciala, legatura care cu trecerea timpului, mama daruieste din ea tot ce e mai bun pentru a primi fatul tot ceea ce are nevoie.

Inca din burta, fatul ce creste aude cuvintele pline de dragoste ale mamei, muzica care i-o canta, povestea care i-o citeste si mangaierile pline de dragoste pe care i le da mama cu atata caldura. Dincolo de legatura fizica, cu timpul intre mama si prunc se dezvolta si o legatura psihica, la nivel de spirit, tocmai de aceea, copilul dupa nastere este mult mai atasat de mama decat de tata. Aceasta legatura formata inca din timpul nasterii, barbatii nu o pot intelege, dar nici femeile care nu au avut acest dar de a da nastere unor prunci. Mama care trece prin acest proces, trece si prin cateva modificari interne si externe, care ii dezvolta simturile cu atat mai mult pentru a fi puse in slujba celui ce va veni pe lume.
...
Pentru a face legatura cu problema noastra, acest exemplu poate este mic, nesemnificativ, totusi eu asa am inteles cum ii putem deveni mama lui Hristos, Domnul si Mantuitorul Nostru. El nu a zis aceste cuvinte, aparent fara inteles, in zadar, ci a zis stiind ca pot fi implinite de toti cei care vor.

Noi toti care vrem sa devenim mama a Dumnezeului nostru, trebuie mai intai de toate, sa lasam celula, Cuvantul sa se prinda in interiorul nostru prin ascultare si prin primirea lui, sa creasca si sa se dezvolte frumos, asa cum celula ajunge embrion; sa dam tot ce e mai bun din noi, cu multa atentie, responsabilitate, slujire si dragoste, pentru a trece din stadiul embrionar la stadiul mult mai avansat. 

De la ascultarea si primirea Cuvantului, trebuie sa trecem la implinirea lui. Cuvantul care este Iisus Hristos, poate fi pruncul nostru din interior, care daca il primim cu multa dragoste, cu atentie, responsabilitate si intelepciune in inima si in minte, intre Cuvant si noi, indiferent ca suntem barbati sau femei, se poate da nastere unei relatii asemeni dintre mama si copil. Putem deveni parintii Lui, si El la randului Lui, asemenea unui copil ajuns la maturitate, va avea grija de noi, dand la randul Sau grija, dragostea, atentia si harul Sau pentru a ajunge de pe pamant in cer cu El.
...
Ii putem deveni mama lui Iisus Hristos daca primim cu responsabilitate acest dar de a da viata in mod spiritual. Responsabilitatea este imensa, fara grad de comparatie, iar daca ne gandim ce face o mama iubitoare pentru a-si aduce pruncul sanatos pe lume, atunci putem capata o mica intelegere cu privire la ce trebuie sa facem noi pentru a-L aduce pe Hristos in noi si din noi la viata pentru viata.

Ioan Vasilescu

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai obișnuite tehnici de manipulare folosite de specialiști sau nu, ieri și azi

Testul de personalitate JUNG. Află cele 16 tipologii de personalitate.

Relația dintre știință și religie

Poveste. Și asta va trece!

Viaţa, un adevărat laborator de situaţii în care te adaptezi