Un gând la sărbătoarea de Florii


Când Hristos a fost primit de oameni în Cetatea Sfântă, în Ierusalim, aceștia aveau în mână ramuri de palmier și finic, strigând cu bucurie "Binecuvântat este Regele care vine în numele Domnului. Pace în cer și glorie în locurile preainalte!"(Luca 19.38) Se bucurau strigând, se înghesuiau să-L vadă și se rugau de El să le fie Rege , Domn și Mântuitor.

Toți laolaltă, fie copii, fie părinți, fie bătrâni se bucuraru pentru ce primește pământul Ierusalimului...

La câteva zile, același Ierusalim, în loc de crengi de finic și palmier, în loc de Osana, aruncă în fața Regelui insulte, palme, jigniri și alte greutăți ce-L vizau pe Regele iudeilor.

Două tablouri, mai multe linii, curbe și culori, alte înțelesuri, alți oameni! Peste câteva clipe, aveau să-l aleagă pe Barabas în locul lui Iisus, pe Barabas cel ce a greșit prin omor față de Legea Morală a lui Dumnezeu și față de Legea Romană! Iar lui Iisus i se dă verdictul: "Trebuie răstignit".

Dacă astăzi Iisus ar veni în rândul nostru așa cum a venit în trecut, ce s-ar întâmplă? Probabil la început L-am primi cu bucurie, cu speranța că avem un Om în care să ne încredem... Însă, dacă mâine același Om ne va spune că trebuie să ne schimbăm radical și această cerință ne va tulbura în așa fel încât ne va face să respingem recomandarea Sa, cum vom proceda? 

Și dacă ar fi să se repete nedreptatea făcută lui Iisus în trecut, cine L-ar omorî? Dar mai înainte de moarte (dacă ar exista), cu siguranță nu vom căuta alte metode pentru a-i doveni nebunia, ruperea de realitate? Probabil Îl vom trimite la ospiciu, Îl vom mediatiza și vom fabrica tot felul de dovezi care vor sta împotriva Lui! 

Cine au fost atunci oamenii? Dar azi, garantăm pentru noi?
...
Ioan Vasilescu 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai obișnuite tehnici de manipulare folosite de specialiști sau nu, ieri și azi

Testul de personalitate JUNG. Află cele 16 tipologii de personalitate.

Relația dintre știință și religie

Poveste. Și asta va trece!

Viaţa, un adevărat laborator de situaţii în care te adaptezi