Noile virtuti


Traim intr-o vreme a constrastelor flagrante, un timp al prostiei care sta la loc de cinste, pe locul ce de sus, venerata alaturi de surorile si fratii ei: snobismul, hotia, marlania, minciuna, falsitatea, grosolania... traim vremea unde noile virtuti domnesc!


Toate acestea au devenit vedete, dar ele toate nu sunt altceva decat un kich pe care unii il savureaza cu multa placerea, cu un gen de mandrie oarba, nascuta din sentimentul ca sunt adaptati “valorilor” si cerintelor societatii de azi.


Din punctul meu de vedere, as putea vorbi ca societatii in general ii place sa fie masochista, in sensul de alterare a normalitatii, culegand placere din mizeria schimbarii normelor etice...


Cele amintite mai sus, in mentalul omenirii au devenit “virtuti”, iar valorile au fost date uitarii... Daca empatizezi cu cei slabi esti slab si tu, daca esti darnic, esti usor de manipulat... cel putin asa se crede!


Din nefericire sunt multi cei care venereaza noile virtuti, dar sunt in lume si oameni care le ucid din fasa... insa acestia isi asuma un rol greu de dus, daca o fac izolat!


Cu toate acestea, in ciuda izolarii, flacara oricat de mica ar fi, tot reuseste sa sparga perdeaua intunericului, si cu cat sunt mai multe flacari, cu atat mai bine pentru omenire!


Aceste voci trebuie sa fiinteze indiferent de greutatile zilei si trebuie sprijinite oricare ar fi riscul, caci doar in aceste conditii putem spera ca oricand, in ciuda vremii va fi mai bine pentru a inalta virtutile pe piedestalul care conteaza...“Totul se invata, chiar si virtutea.” Joseph Joubert

Ioan Vasilescu


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai obișnuite tehnici de manipulare folosite de specialiști sau nu, ieri și azi

Testul de personalitate JUNG. Află cele 16 tipologii de personalitate.

Relația dintre știință și religie

Poveste. Și asta va trece!

Viaţa, un adevărat laborator de situaţii în care te adaptezi