Mai mult decat o predica...


A venit timpul cand predicile preotilor, pastorilor si invatatorilor credintei, chiar si a credinsciosilor nu mai sunt crezute, caci ele sunt golite de continut chiar de cei care le cuvanta! Caci, acestia aleg sanul bisericii din piatra si amvonul in defavoarea locurilor uitate: colturile drumurilor unde sunt cersatori, trotuarele unde sunt prostituate, garile si strazile unde sunt aurolacii si cei fara adapost, stadioanele unde se aduna gloatele revoltate, barurile si localurile pline de injuraturi, strazile cu gastile de cartier, canalele locuite cu oameni, discotecile pline cu tineri dezorientati… toate aceste locatii pline cu oameni, in fiecare zi ratacesc mai mult, in fiecare zi recruteaza mai multi, in fiecare zi invata mai mult ...

A venit timpul cand predicile nu mai sunt ascultate, caci exemplul celor ce predica este lipsit de fapta si de model. Caci este usor sa predici, atat de comod este sa stai, sa explici ce este bine de facut si cu toate acestea, atat de anevoios este sa practici ce se cuvanta, sa fii prezent in mijlocul “hotilor, a prostituatelor, a huliganilor”, in mijlocul celor care locuiesc prin canale, gari si colturi de strazi, in mijlocul celor care frecventeaza discotecile si barurile, a celor care se drogheaza, si se aduna in gasti pe la blocuri si in grupuri mari pe la stadioane.

A venit timpul cand cei care predica, adica noi, sa nu mai stam comod in biserici, sa nu mai predicam comod la amvon, sa nu mai aratam cu degetele la “rebuturile” societatii, caci va spun, aceste rebuturi respinse, privite si hulite de catre societate, acesti oameni privati de multe drepturi, au fost alesii lui Hristos, s-au facut fratii Lui prin voia Sa si din ei a facut locuitori demni de Imparatia lui Dumnezeu, dandu-le drepturi vesnice incomparabile drepturilor imparatiei pamantesti.

A venit vremea cand predica nu trebuie sa mai fie predica, ci trebuie sa fie continut, adica fapta… caci fara ea, tot ce zicem noi este minciuna… si minciuna nu e a lui Dumnezeu, ci e a diavolului si a omului atunci cand nu face ce a predicat! Diavolului ii convine atunci cand predici cuvantul lui Dumnezeu, dar la fel de mult ii este de folos atunci, cand ceea ce a fost predicat nu se infaptuieste! Pe el nu il sperie cuvantul scripturii, caci el cunoaste scriptura si o foloseste, pe el il sperie scriptura transformata in paine, il sperie painea care este data ca hrana celor ce nu o au, il sperie adevarata dragoste care nu sta doar in cuvant, care sta si in fapta!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai obișnuite tehnici de manipulare folosite de specialiști sau nu, ieri și azi

Testul de personalitate JUNG. Află cele 16 tipologii de personalitate.

Relația dintre știință și religie

Resursele umane azi! Ce trebuie să facă un manager de RU, în afară de recrutării?

Poveste. Și asta va trece!