Actorul din fata lui Dumnezeu...


"Dumnezeu ma va ierta. E meseria lui" Heinrich Heine

In fata lui Dumnezeu, cred ca cel mai corect, nu teologic, ci personal, trebuie sa ma prezint asa cum sunt... asa cum, dupa ce cade cortina la teatru, actorul sta fara masca in fata oglinzii.

Dezbracat de orice rol, de orice masca care imi acopera adevarata fata, aceasta ar fi interpretarea de dorit, pornita de la mine catre El. Acesta ar fi rolul jucat cu desavarsire de un actor in cautarea gloriei.

In fata Celui ce cunoaste actorul care joaca roluri diverse in aceasta viata, orice maca inchipuita ca ar acoperi vreun defect, e o himera. Cu atat mai mult atunci cand vine vorba de cele mai ascunse taine ale sufletului meu.

A ajunge la Creator, nu este imposibil, atat timp cat tin cont de un adevar: El nu vrea, dar nici nu ma primeste daca mai intai  nu m-am descoperit in lumina Lui asa cum sunt. In primul rand sa nu ma mint pe mine. Cand descoperirea aceasta, metanoia mea, mi-a lasat o amprenta puternica incat sa ma faca sa fiu cu adevarat sincer, atunci apropierea de El este posibila. 

Taina mea, trebuie sa devina taina Lui, iar taina Lui este pacatul si stiinta mea despre raul care l-am facut si regretul pentru savarsirea lui… ajuns la acest act, se naste adevarata relatie cu Dumnezeu! Doar atunci cand am facut asa, cand m-am daruit cu toate ale mele launtrice, ascunse de orice om din afara mea, El poate opera boala cu adevarat!

A spune: “Da Doamne, vreau!” (sa fii confidentul si vindecatorul meu) este adevarata relatie personala eu-Dumnezeu nascuta nu din frica, ci din increderea ca El, chiar in ciuda celor marturisite de mine iarta... nu ca un om, ci ca un Dumnezeu iertator!

Pentru mine aceasta stiinta este un adevar, o credina inradacinata si totdeauna un raspuns care da speranta atunci cand lucrurile nu sunt asezate intr-un cadru sanatos pentru fiinta mea!

Ioan Vasilescu


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai obișnuite tehnici de manipulare folosite de specialiști sau nu, ieri și azi

Testul de personalitate JUNG. Află cele 16 tipologii de personalitate.

Relația dintre știință și religie

Resursele umane azi! Ce trebuie să facă un manager de RU, în afară de recrutării?

Poveste. Și asta va trece!