"Este scris"


La intrebarea: care este cartea ta preferata?, raspund: pe primul loc Biblia si apoi alte carti care m-au cucerit!

Multi o sa ma intrebe: de ce aceasta alegere si ordine? Raspunsul pentru mine e simplu: Biblia, cu adevarat este cartea, care pentru mine cel ce port nume de crestin, imi este cel mai bun indrumator in viata. Ea, nu de putine ori mi-a aratat o cale a intelepciunii, a simtirii si a descoperirii care indreapta sufletul catre ceva ce nu are a face cu ceea ce este firesc si profan.

De la aceasta carte, multe scrieri au fost inspirate si datorita cauzei inspiratiei, literatura universala, prin cei care au scris carti inspirate datorita textelor scripturistice, a cunoscut o bogatie, care fara de aceasta carte poate nu mai exista.
Lipsa acestor scrieri, nu facea altceva decat sa lase lumea literara mai saraca.

" Este scris", a fost temelia trecutului pentru multi din inteleptii si profetii vechiului testament.

"Este scris", a fost argumentul logic, teologic si moral de care a uzat insusi Iisus pentru a aduce pe calea adevarului pe cei ce aveau nevoie de el si lumina lui.

"Este scris", a fost arma invingatoare, Verbul care a infipt adevarul in "inima diavolului" pe cand Hristos era ispitit de el in pustie.

"Este scris", a fost arcul care a aruncat sageata cuvantului de la El, prin apostoli, la ucenici si credinciosi deopotriva, nu pentru un popor ales, ci pentru toate neamurile acestui pamant.

"Este scris", a fost sufletul interior care ducea pe sfinti la martiriu si care ii incuraja pe acestia sa traiasca o alta viata, de pe pamant in cer si din cer pe pamant.

"Este scris", este hrana celor ce se hranesc spiritual in viata, cu adevarul care duce la cale, pentru a creste spre slava celui ce este Cuvantul, spre a se sfinti in El!

"Este scris", este mostenirea lasata de Dumnezeu omului, mostenire care o pofteste sufletul meu.

"Este scris", este intarit prin cuvantul Domnului: "Cerul si pamantul vor trece dar cuvintele Mele nu vor trece".

Din aceste considerente si numai aceasta carte are un loc special in alegerile mele. Aleg cu placere si alte carti, dar inaintea Bibliei, nu! Ea este cea care imi intareste cugetul si sufletul la nevoie grea si tot ea este cea care imi aminteste, ma ridica si pune pe o cale care de multe ori o uit! A fost hulita, umilita si manjita de atatea ori, de aceea o aleg! Umilinta ei, e castigul meu! Lumea a vrut s-o coboare, insa ea s-a ridicat! Biblia nu "trece"! "

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai obișnuite tehnici de manipulare folosite de specialiști sau nu, ieri și azi

Testul de personalitate JUNG. Află cele 16 tipologii de personalitate.

Relația dintre știință și religie

Resursele umane azi! Ce trebuie să facă un manager de RU, în afară de recrutării?

Poveste. Și asta va trece!