Despre indoiala


Sigur, oricarui individ i s-a intamplat macar odata sa se indoiasca - de sine, de semeni, de credinta...

Nu  e sfarsitul atunci cand te indoiesti, caci a te indoi de ceva poate fi drumul catre acumularea cunoasterii si imbogatirea sufletului tau... poate oferi pe termen lung certitudine, credinta intarita, speranta...

Cu toate acestea daca te indoiesti, ai grija sa nu cazi in capcana indoielii, aceea de a pune aproape mereu totul sub semnul intrebarii si a fi contra aproape mereu lucrurilor si invataturilor cu care tu esti si vei fi in intimitate! 

Toma s-a indoit cand Iisus a aparut in fata lui si a ucenicilor, El Inviat, in carne si oase, dar dupa ce Iisus l-a linistit pe Toma, a putut recunoaste in El pe "Domnul meu si Dumnezeul meu!". 

Nu a mai zis despre El ca ar fi facut o magie si ca de fapt nu ar fi murit, ca si cum ar fi fost unul si acelasi Iisus inainte de cruce, de pe cruce si dupa cruce, ci a avut certitudinea dumnezeirii Lui, a Dumnezeului sau Inviat, cel pe care l-a stiut mort iar acum era Viu, langa el si in fata lui.

A te indoi e sanatos atat timp cat nu-ti ucide progresul. daca te indoiesti la nesfarsit, chiar si in ciuda dovezilor aduse, atunci nu esti pe calea buna, ci pe drumul ales de tine spre o tinta care in final vei ajunge sa o contesti si pe ea...

"Ori de cate ori suntem in indoiala, trebuie sa alegem calea prin care gresim mai putin." Aristotel


Ioan Vasilescu


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai obișnuite tehnici de manipulare folosite de specialiști sau nu, ieri și azi

Testul de personalitate JUNG. Află cele 16 tipologii de personalitate.

Relația dintre știință și religie

Poveste. Și asta va trece!

Viaţa, un adevărat laborator de situaţii în care te adaptezi