Despre credina si intelegere


Am obosit sa mai spun celor de langa mine sa imi inteleaga credinta si sa ma inteleaga pe mine cel care a cautat-o mult timp! Am obosit sa ii rog pentru a ma accepta cu cele ale mele…astazi nu am sa-i mai rog sa faca nici una, nici alta… eu cred si atat!

Si chiar daca ma vor indeparta, nu voi lepada ce am in mine, caci ce am in mine nu e de la mine, ci de la Dumnezeu, de la Hristos care a spus: “Nu cei sanatosi au nevoie de doctor, ci cei bolnavi.” Iar eu am fost bolnav de pacat si ratacit de El si El M-a gasit inlauntrul meu, iar eu am vrut sa merg la El caci El a zis: “Veniti la Mine toti cei osteniti si impovarati, si Eu va voi odihni! Luati jugul Meu asupra voastra; si invatati-va de la Mine, ca sunt bland si smerit cu inima, si veti afla odihna sufletelor voastre! Ca jugul Meu este bun si povara mea este usoara.”

Asa ca oricine imi cere sa ma lepad de calea si credinta mea zicandu-mi ca e gresita, ca nu e cea dreapta, ii voi raspunde ca nu ma voi lepada, chiar daca ea, pentru totdeauna in ochii lumii va fi cea gresita! Caci a ma lepada de ea, inseamna a ma lepada de Hristos care S-a nascut, care a umblat vindecand si predicand cuvantul fara a se uita la felul omului, care a chinuit pentru noi luand ocarile, bataile, jignirile si toate relele lumii asupra Lui, care a murit, inviat si apoi S-a inaltat! Asa ceva nu vreau sa fac, si ma rog lui Dumnezeu, ca in Numele Domnului Hristos Iisus sa nu ma lase singur, sa ma intareasca pana la capat sa rabd rabdarea cea buna!

Si daca lumea ma va intreba de ce cred altfel, atunci le voi spune, neferindu-ma de ceea ce urmeaza! Caci nu numai pentru mine vreau sa tin ceea ce am primit, ci imi doresc ca tot omul sa Il cunoasca pe El asa cum este!

Dar daca nu vor crede cum cred eu, acest lucru nu poate fi implinit prin obligare sau constrangere…eu imi voi face datoria de a marturisi, caci daca nu o fac si imi va fi rusine, atunci eu gresesc pentru ca L-am tagaduit in rusinea mea! Si cuvantul spune limpede: “Pe cel ce Ma va marturisi pe Mine in fata oamenilor, il voi marturisi si eu in fata Tatalui Meu Care este in ceruri; dar cel ce se va lepada de Mine in fata oamenilor, de acela Ma voi lepada si Eu in fata Tatalui Meu Care este in ceruri.”

Acum nu-mi ramane decat sa indraznesc si sa ascult indemnul Lui: “In lume necazuri veti avea; dar indrazniti. Eu am biruit lumea.”

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai obișnuite tehnici de manipulare folosite de specialiști sau nu, ieri și azi

Testul de personalitate JUNG. Află cele 16 tipologii de personalitate.

Relația dintre știință și religie

Poveste. Și asta va trece!

Viaţa, un adevărat laborator de situaţii în care te adaptezi