Credinta ta


Nu poti convinge un om (care nu este pe aceeasi frecventa cu tine) de credinta ta, nu poti sa-l faci sa creada ceea ce tu crezi, nu poti sa-l faci sa simta cum simti tu si nici macar sa vada viata asa cum tu o vezi. 

Daca ii spui ca tu il poti vedea pe Dumnezeu intr-un fir de iarba, el te va contrazice (in putine cazuri te va aproba), dar de cele mai multe ori chiar daca nu ti-o spune in fata, te numeste nebun, sarlatan, inapoiat sau naiv. 

Si de ce? Pentru ca tu ajungi sa-l simti altfel pe Dumnezeu. Si pentru aceasta traire a ta nu-ti trebuie explicatie logica, rationala, teologica si nici stiintifica, deoarece uneori trairea unui ceva nu are explicatie in ratiune, logica, teologie, filosofie sau stiinta, ci pur si simplu traiesti. Iar acest lucru poate fi inteles doar de cei care traiesc dincolo de ratiuni, logici si stiinte. 

Credinta poate lucra cu acestea, dar nu acestea pot naste credinta. Credinta poate fi un mister, dar acesta este decriptat atunci cand esti pregatit sa privesti dincolo de profan si mai mult de atat, sa primesti cunostinta si trairea misterului. Iar misterul este acesta: deschiderea inimii spre Cer si spre ceea ce-ti da el. Adica trairea a ceea ce este etern – Hristos.

Iar atunci cand cunosti si vrei sa traiesti ceea ce cunosti, vei simti altfel si altceva. Iar puiul de vrabie sau firul de iarba va fi in adevarul inimii mirare si mai mult decat mirarea va fi certitudinea vietii si a dragostei ceresti in inima ta, alaturi de credinta implinita in Dumnezeu ca existenta pura si sigura. 

Credinta o traiesti pur si simplu si atat. Explicatie?…vocabularul nostru este prea sarac sau nu cunoastem cuvinte potrivite pentru a da o explicatie credintei si sentimentelor care o pun in miscare. Pur si simplu trebuie traita si ascultata in inima. Daca vom intelege acest lucru, vom intelege totul atat cat putem intelege…

Ioan Vasilescu

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai obișnuite tehnici de manipulare folosite de specialiști sau nu, ieri și azi

Testul de personalitate JUNG. Află cele 16 tipologii de personalitate.

Relația dintre știință și religie

Resursele umane azi! Ce trebuie să facă un manager de RU, în afară de recrutării?

Poveste. Și asta va trece!