Grija pentru oameni


Astazi nu mai este deajuns sa ne oprim si sa oferim celor in nevoie un bun anume, ci dincolo de painea sau banul care il dam celor in nevoie trebuie sa privim in ochii lor, sa le vedem si sa le simtim suferinta, singuratea si cu atat mai mult sa le vorbim cu dragoste, nu doar din toleranta, din acceptare ca sunt si trebuie ajutati, ci din dragoste crestineasca, caci aceasta ajuta chiar mai mult decat painea si banul pe care uneori le dam celor care nu au cu ce se ingriji.

Dragostea atinge sufletul si inima, mancarea atinge stomacul, dar cea care incurajeaza si vindeca omul descurajat, singur si uitat este si va ramane pentru totdeauna dragostea!

Dar aceasta lucrare daca o facem, sa nu o neglijam nici pe cea trupeasca. Sa nu zicem ca dragostea sufleteasca e mai de folos decat cea care ingrijeste si de trup! Caci ce folos sa ii oferi omului un gand frumos si o imbratisare crestineasca, daca matul ii striga foamea sau trupul ii este dezgolit si infrigurat de lipsa hainelor? Folosul e deplin doar atunci cand cele doua griji pentru nevoia semenului se arata implinita in una: in agape, care ingrijeste de toate, asa cum Mantuitorul facea celui ce ii cerea sau nu!

Ioan Vasilescu

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai obișnuite tehnici de manipulare folosite de specialiști sau nu, ieri și azi

Testul de personalitate JUNG. Află cele 16 tipologii de personalitate.

Relația dintre știință și religie

Resursele umane azi! Ce trebuie să facă un manager de RU, în afară de recrutării?

Poveste. Și asta va trece!