Ce fac cu ceea ce nu-mi apartine?


Dumnezeu mi-a dat un suflet, un trup, o inima si o gandire… ce fac din ele? Timpul meu care mi s-a dat, nu e al meu, caci nu eu l-am facut… el este a lui Dumnezeu! Si pentru ca asa stau lucrurile, atunci ce fac cu acest timp? Cum si in ce directie il gestionez? Daca aleg cu toate cele de sus ca timpul meu sa fie al lumii, atunci eu nu fac voia Lui, ci voia mea, a Omului!

Dar daca aleg ca sufletul sa-mi fie indrumat, trupul sa-mi fie curat, inima sa-mi fie invatata, gandirea sa-mi fie luminata de El, atunci nu mai aleg calea mea, ci calea Lui! Caci toate ale Lui sunt si mie mi-au fost date in grija! Nimic nu imi apartine!

Dar daca nu aleg sa gestionez timpul cat mai util, sa-mi ocup sufletul, trupul, inima si gandirea cu cele ale Lui, atunci eu nu fac altceva decat sa gestionez totul in defavoarea mea, lasand usi deschise in favoarea bolilor lumesti care tintesc spre a imbolnavi toate cele a lui Dumnezeu.

Caci sufletul, trupul, inima si gandirea la fel cum e si timpul, nu sunt ale mele, ci ale lui Dumnezeu si pentru ca asa sunt, cu atat mai mult eu trebuie sa fiu foarte atent sa nu fisurez ori sa distrug ceea ce am mai de pret! O singura fisura, cat de mica ar fie ea este deajuns pentru ca cele ale Lui sa fie bolnave. Si daca aceasta fisura nu este a Sa, cu atat mai grav atunci… dar daca fisura este a Lui, cu atat mai sanatos pentru noi!

Ioan Vasilescu

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai obișnuite tehnici de manipulare folosite de specialiști sau nu, ieri și azi

Testul de personalitate JUNG. Află cele 16 tipologii de personalitate.

Relația dintre știință și religie

Resursele umane azi! Ce trebuie să facă un manager de RU, în afară de recrutării?

Poveste. Și asta va trece!