Cine are intaietate?


In ultimul timp nu am putut sa-mi indepartez urmatorul gand: Dumnezeu daca a dat lumii religia, inseamna ca la randul Lui are si El o forma de religie! Daca are, care e forma Sa de manifestare?

Acum, ceea ce ma nelinisteste si mai mult e urmatorul fapt: care e cea mai buna religie? Budismul, islamul, religia evreilor sau crestinismul?

Pentru ca sunt crestin, am o si mai mare nelamurire! Care din ramurile crestinismului e mai buna sau mai aproape de Adevarul lui Dumnezeu? Ortodoxia, catolicismul, protestantismul, neoprotestantismul? Acum, cine e mai aproape de adevar? Ortodoxul, catolicul, luteranul, calvinul, anglicanul, adventistul, baptistul, evanghelistul? Si oare Dumnezeu de cine este mai apropiat?

Indiferent de ce nume purtam, suntem noi indreptatiti sa spunem ca detinem adevarul in totalitate si ca adevarul nostru este infailibil? Avem noi taria de a ne agata cu toata convingerea de crezul nostru si sa spunem ca ceilalti au un crez gresit?

Si ca o ultima intrebare: care este crezul suprem care ne duce fara intermedieri la mantuire? Crezul omului sau crezul lui Dumnezeu?

Multe intrebari, insa cred ca nu le asez aici in zadar. Daca as crede ca sunt asezate doar asa, ca ele sa existe, sa fie formulate, am scris si mi-am exprimat gandurile fara vreun folos!


Comentarii

 1. Fără îndoială,credinţa ortodoxă este credinţa adevărată.Argumente sunt destule ,pentru cel care doreşte să înţeleagă.

  RăspundețiȘtergere
 2. @Daniel:
  BOR are azi idei, obiceiuri, traditii, ritualuri...etc. de care ISUS si APOSTOLII ...NU AVEAU HABAR !!!!

  DACA apostolii lui Isus ar intra azi, intr-o biserica ortodoxa si ar asista la o liturgie- de exemplu- ar face ochii cat cepele de uimire si ar iesi, crezand ca au nimerit intr-un templu pagan, cu ceva elemente crestine...

  Cam acesta este ADEVARUL...DIN PACATE...
  Biblia - si invataturile ei- sunt ingropate sub "molozul" unor traditii, dintre care MULTE contrazic ideile biblice...
  Preotii RAStalmacesc Biblia, asa ca sa-si justifice "invataturile"...

  (un mic...MIC!...exemplu: DIFERENTA dintre ceea ce spune Biblia despre starea omului DUPA moarte, si ce spune BOR)...ideea de "iad"...)


  Oamenilor li se recomanda sa NU citeasca DECAT carti care au "crucea pe coperta" si "sunt aprobate de ...Patriarhie" !!!.....
  NU cunoastere CORECTA a Biblie, NU gandire...ci SPALARE PE CREIER...

  Neoprotestantii sunt considerati "eretici" si familiile "crestine" ortodoxe" trebuie sa-i ocoleasca/ evite pe eventualii lor membri care au intrat intr-o biserica protestanra/ neoprotestanta...si - GHINION!!!- incep sa citeasca Biblia...


  Conform "invataturii" preotilor ortodocsi, NU exista credinciosi crestini in afara BOR, si NU exista mantuire fara BOR!
  PANA AICI S-A AJUNS!!!!

  Iar eu, lovita de TOATE ACESTEA, spun, conform Bibliei- care e Cuvantul lui Dzeu:
  Biserica ADEVARATA a lui Isus, este formata din TOTI cei

  "care păzesc poruncile lui Dumnezeu, şi ţin mărturia lui Isus Hristos." (Apocalipsa 12 /17)

  "...care păzesc poruncile lui Dumnezeu şi credinţa lui Isus."(Apocalipsa 14 /12)
  ..............

  Ah! am uitat sa spun! Un preot ortodox, invitat la o en\misiune a unei televiziuni crestine neoprotestante, a declarat ca, in teologia ortodoxa...NU se studiaza "APOCALIPSA"!!!!....(care este DESCOPERIREA lui ISUSHRISTOS) pe motiv ca NU SE STIE SIGUR, daca apartine apostoluljui Ioan !!!!!

  FARA COMENTARII!!!!

  CAM ACEASTA ESTE REALITATEA!.....cu mare DURERE o spun...

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Cele mai obișnuite tehnici de manipulare folosite de specialiști sau nu, ieri și azi

Testul de personalitate JUNG. Află cele 16 tipologii de personalitate.

Relația dintre știință și religie

Poveste. Și asta va trece!

Viaţa, un adevărat laborator de situaţii în care te adaptezi